Pepsi vs. Cola

Folk er stadig uenige om hva som er best av Pepsi og Cola. Derfor har vi gjort en undersøkelse der vi har spurt elever på åttende trinn hva liker best av de to konkurrerende brusene. 

Cola

Cola ble introdusert i 1886. Cola har vært en stor favoritt siden det kom ut. For mange år siden pleide de også å bruke det som medisin! Cola har egentlig ikke den brune fargen du ser, men pga karamell oljen så få du denne brune effekten. Cola inneholder for det meste citrusoljer, men det som var overraskende for oss var at det også inneholder koriander!

Pepsi

Pepsi ble introdusert i 1896, altså 10 år etter Colaen kom på markedet, av Caleb Bradham i North Carolina. Pepsi kalles også cola, fordi cola er selve drikken og ikke merket. Norge er ett av de landene som drikker mest Pepsi,  og nordmenn foretrekker Pepsi Max. Pepsi Max er det samme som vanlig Pepsi bare att det ikke inneholder sukker, men et søtstoff som heter aspartam. 

Undersøkelsen

Vi gikk rundt på skolen og spurte om hva folk liker best av Pepsi og Cola. Det var veldig jevnt blant de to, men flere likte Cola best. Dette var fordi at de mente at Pepsi er for søtt og at det er uoriginalt, altså at de bare har kopiert Cola. De som likte Pepsi best hadde egentlig ikke en så god grunn, men de sa bare at de syntes det smakte bedre. 

Cola slo lillebror Pepsi, og er denne undersøkelsens klare vinner!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *