Problemer med å huske? Prøv disse triksene!

 

Har DU problemer med å huske ting? Det er ikke bare deg, vi har funnet ut noen tips for å hjelpe deg.

Du har kanskje hørt om at du må pugge massevis for å huske bedre og rett og slett kjede deg i hjel. I motsetning til det folk forteller deg er det også lurt å GJØRE INGENTING, og da mener vi INGEN TING ikke en eneste tanke. Forskning viser at å ikke gjøre noe faktisk forbedrer hukommelsen. Dette er fordi at hjernen virkelig får re-startet og er klar til å bli belastet med ny informasjon. Det hjelper også å oppsummere informasjonen eller skrive et sammendrag for å huske det bedre.

Ellers er det nyttig å spise sunt, de riktige typene mat vil forbedre evnen din til å huske. Ikke overarbeid, du husker bedre når du slapper av mer og gir hjernen din mer tid til å trekke inn informasjonen. Prøv også fokuser puggingen på et tema om gangen.

Strever du med å huske glosene til ditt nye fremmedspråk? Her er noen enkle tips: Å lære uttalen først er veldig lurt, ikke ta det for fort for det overbelaster hjernen, frisk jevnlig opp med glosene og sist men, ikke minst begynn å lag setninger for glosene.
Visualisering er også lurt. Det er å koble bilder til ord og fakta, som gjør det lettere for hjernen å komme på i ettertid.

Det viser seg at selv om du ikke tror det går det an å bli bedre til å huske ting! Du må bare huske å huske disse triksene. Som bl.a. å lære deg uttalen på ord først, bruke dem i setninger, øve ofte å og gi deg selv mye tid til å huske det. HUSK I VEI!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.