Dette kunne du fått for lunsjpengene dine!

Vil du heller ha sjokoladeboller? (https://www.technobuffalo.com/2017/09/12/iphone-x-vs-galaxy-note-8/)

Veldig mange elever kjøper lunsj i butikken i storefri i stedet for å ta med matpakke hjemmefra. Det er ikke lurt, for med alle pengene du bruker i løpet av et år på for eksempel boller, kunne du fått kjøpt de aller dyreste  helt nye mobiltelefonene.

Av Anders, Axel og Christian August

Hvis elevene har med matpakke, ender den ofte opp i søpla, og eleven kjøper sannsynligvis boller, brus eller lignende på Vinderen istedenfor. Ikke mange tenker på hva dette vil koste i det lange løp. Med prisen av dette kunne du kanskje fått en splitter ny mobil eller kanskje til og med en  kraftig pc etter et par år. Imens et par brødskiver hjemmefra med pålegg og litt vann er ett sunnere alternativ. (cirka 5-10 kr per dag, som du ikke engang betaler selv), men mange elever velger heller å bruke hele fem ganger så mye på boller og brus/energidrikk (25-50kr). Det er flest gutter som har denne usunne vanen. Hvis du kjøper dette hver skoledag i løpet av et år så vil det i gjennomsnitt koste svimlende 7125 kr (37,5 kr hver skoledag). Med dette kunne du ha de nokså nye toppmodeller samsung galaxy s8 eller iphone 7. Etter to år kunne du ha fått de helt nye avanserte toppmodellene Samsung galaxy Note 8 eller iPhone X.

coop-sjokoladeboller
COOP sjokoladeboller. Rundt 25 kroner for 5 boller i butikkene. https://www.bramat.no/kosthold/tester/2446-bramat-tester-hveteboller#coop-sjokoladeboller

 

Sjokoladebolle eller iPhone X?

Sjokoladebollene til COOP, finner vi på alle COOP-butikker og har alltid vært et populært alternativer for elever. Grunnen til dette kan være at de ikke er for dyre i forhold til mengden, og ganske søte. Bollene er laget av finmalt mel, noe som gjør at de blir fattige på fiber, og veldig rike på raske karbohydrater. Bollene er veldig usunne, og gir deg ikke næring eller varig energi du trenger gjennom skoledagen. Med alle de raske karbohydratene kan det bli vanskelig å konsentrere seg gjennom skoledagen, siden energien rask forsvinner.

I tillegg til at du kunne du forbedret helsen din, kunne du spart opp til de kuleste telefonene!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.