Pappagøyemannen- Svenning

Pappa-gøyemannen Svenning 

Hva skjer egentlig når Svenning Lennart Bernstrøm forlater skolebygget, og drar hjem til papegøyene sine?

Her er Svenning sammen med fuglen sin Tika.
Her er Svenning sammen med fuglen sin Tika.

På Svennings Facebook-profil, ser man ikke mye annet enn papegøyebilder- og videoer. Til og med vennene hans har en papegøye med i bakgrunnen på profilbildet! Så, gjør Svenning egentlig noe mer enn å mate, kose og leke med fuglene sine? Det ville vi finne ut av.

Vi sitter i gangen utenfor auditoriet. Forbi oss går noen små åttendeklassinger og småskravler. Svenning har på seg, som vanlig litt baggy jeans og en sort høyhalset genser. Han ser spent på oss, klar for å bli intervjuet!

Svenning har to barn på ti og tretten år, og en kone. Familien på fire bor på Nesodden, altså en tilsynelatende vanlig nordmann. Han jobbet på Ris, også da han bodde i Oslo for noen år siden. Da han flyttet til Nesodden, hadde han allerede etablert seg godt på Ris, og det fristet ikke å bytte skole. Hver dag tar han fergen og t-banen til skolen. Båtturen er en av favorittstundene til Svenning. Da koser han seg med å høre på musikk som han skal spille i bandet, og se utover fjorden.

Før intervjuet hadde vi hørt rykter om at Svenning hadde syke trommeskills. Dette ville vi ta tak i, og spurte om han kunne bekrefte dette ryktet.

-Altså, jeg har jo spilt i 25 år, så har fått øvd en del. Heldigvis har jeg et lyddempa rom, sånn at familien ikke skal få helt fnatt.

Det er ikke bare trommespillingen som bråker hjemme hos Svenning. Også papegøyene lager mye lyd. Han forteller at barna noen ganger mener de bråker så mye at de tar på headset i protest.

Så hvordan er en typisk fredagskveld hjemme hos Bernstrømfamilien?

-Det viktigste er at alle er samlet hjemme, og at finner på noe alle kan gjøre sammen. Det er viktig at ikke alle sitter ved hver sin skjerm. Som liten var drømmen å bli indianer, og familien synes alltid det er morsomt å se på serier om indianere. I mens vi ser på, pleier vi å kose oss med pizza. Det er det som er favoritten.

Til slutt lurte vi på om du har noen livsråd til ris-elevene?

-Vel, jeg må jo nesten ha det, haha. Det viktigste må være å ta vare på hobbyen deres. I min ungdomstid elsket jeg å fly, og det gjør jeg fortsatt. Vel, via papegøyene mine da.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.