Elevbedriften Le Petit Coussin syr puter!

Her er noen av putene elevbedriften har laget
Her er noen av putene elevbedriften har laget

Av: Paul Johan Slungaard og Peder August Arntzen Sørbotten

Intervju med Erle Sophie Grøndahl

Er du lei av vanlige puter? Prøv Le petit coussin!

Hva betyr Le petit coussin?

Det er fransk for «Den lille pute». Vi valgte navnet siden det hørtes fint ut og siden det er noe folk vil undersøke hva er. Vi håper at det vil skape nysgjerrighet om bedriften, slik at folk blir interessert i produktet.

Hva lager dere putene av?

Vi bruker for det meste bare materialene vi har tilgjengelig på skolen, det vil si Norske og antikke mønstre og fløyel. Vi bruker den fineste bomull for å lage så gode, praktiske og myke puter vi greier.

Hvordan vil dere beskrive putene deres?

Vi lager norske, håndsydde puter, laget av god fløyel. Man kan velge om man ønsker å kjøpe med innerputer eller bare kjøpe putetrekket. De varmer godt på kalde dager og netter, og er derfor fine å ha på denne tiden av året. Vi jobber ekstremt nøye, så det er lite sannsynlig at det er feil ved putene våre.

Hvor mye koster putene deres?

De vil koste omkring 100-150 kr. Vi gir 50% av inntektene til Unicef, og resten går til videre finansiering av bedriften (det vil si godteri og brus på slutten av året). Man kan selvsagt gi tips hvis man mener at putene er litt for billige.

Når selges de?

Vi kommer til å selge de på julemarkedet og ris skoles dag.

Hvorfor burde man kjøpe deres puter?

Siden de er unike og pengene går til en god sak. I tillegg hjelper du en elevbedrift på Ris. Dessuten er puter noe mange mennesker etterspør. Kanskje du kan gi en av putene våre i julegave?

Hvorfor puter?

Det er økonomisk. Vi trenger ikke selge like mange produkter for å tjene like mye som noen av de andre bedriftene. I tillegg er det nyttig, de fleste nordmenn opplever å være litt kalde om vinteren, og da er det selvsagt greit å ha noen puter man kan varme seg på.

Hvor kommer stoffene fra?

Vi får de fra forskjellige interiørbutikker, som Morris og co.

Har dere noen konkurrenter?

Vi har ingen konkurrenter som lager det samme som oss, men vi kjemper om kunder med strikkbutikken Scrunches.

 

Her er nettsiden til le petit coussin:

www.le-petit-coussin9.webnode.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.