Hvilke sosiale medier er du mest på ?

Hva bruker du og andre elever på Ris sosiale medier til og hva er det som er så spennende at vi hellere vil bruke telefonen enn å være ute hele dagen? Lurer du på hvilke sosiale medier du er på i forhold til andre elever på Ris?

 

ris avis-r2
Her er noen av 8 klassingene som stilte opp til intervju.

Da vi spurte elevene på Ris trodde vi ikke at svarende skulle bli så like som de ble. Vi tenkte at det skulle være en cirka jevn fordeling på Instagram, Facebook, Snapchat og kanskje noen andre medier i de forskjellige aldersgruppene. Slik ble det jo ikke, isteden ble det et stort overtall på Snapchat, og en liten del på Instagram. Hva er grunnen til at så mange både gutter og jenter svarte det?

Cirka 80% svarte at de brukte de sosiale medier til å snakke og skrive med vennene sine, 15% svarte at de brukte dem forskjellige i noen perioder og at det egentlig ikke var noen spesielt de brukte og de siste 5% svarte at de brukte dem kreativt og til inspirasjon. Dette gjaldt for det meste folk som brukte Instagram eller Facebook.

Vi tipper at hvis det hadde vært foreldre eller generelt eldre folk hadde det vært en høyere prosent på Messenger og Facebook. Grunnen til det er nok at Instagram og Snapchat er nyere og mer «moderne» medier i forhold til Facebook som har flest eldre brukere. Grunnen til det er kanskje den litt eldre tilstanden. Messenger er også et produkt for litt eldre personer da de fleste ungdommer bruker enten FaceTime eller Houseparty.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.