Oppdag din egen by: Grünerløkka

OPPDAG DIN EGEN BY!

Av: Julie Sand og Christina Sundlo

 

Vi tok turen til et av Oslos mest fremadstormende boligstrøk, Grünerløkka. Bydelen har en majoritet av hipstere og velstående mennesker som gjør dette til et av Oslos mest populære steder. Grünerløkka som for kun få år siden hadde et åpent narkotikamiljø og var preget av mer kriminalitet, har utviklet seg til å bli et barnevennlig og koselig boligområde for både unge barnefamilier og eldre voksne. Det har et mangfold av såkalte «trendy» utesteder, cafeer og butikker. Spesielt butikkene var veldig originale og unike med et retro drag over seg.

GrafittiMathallen, må du prøve!

På Grunerløkka ligger mathallen. Der får du mat i verdensklasse, fra hele verden! Mathallen består av små boder fra forskjellige resturanter, med forskjellig mat fra land som for eksempel Japan, Kina, Italia, Frankrike og Økologiske grønnsaker og frukter fra Norske gårder.

Vi testet ut noe av maten de hadde der. Det var blant annet franske makroner, Crepe med nutella og sushi fra en fersk sushi disk. Alt dette for bare 159,- tilsammen! Vi delte alt på to så det ble ca. 80 kr på hver av oss, og det er jo ganske lite i forhold til alt det vi fikk! I sentrum av hallen er det er området med koselige trebord og stoler, eller benker hvis du foretrekker det. Belysningen er dunkel og myk, som gir de moderne overflatene et hyggelig og pent trekk over seg.

Gatelangs

Veiene med vesentlig færre biler og trafikk var vakker på den sommerlige høstdagen. Vi tok turen med trikken fra Majorstua til Schous plass med 12 trikken. Vi gikk til fots opp til Olavs Ryesplass og tok trikken derfra tilbake til Majorstua etter en tur innom mathallen. Mathallen er bare 5 minutter unna Schous plass. Det tar faktisk kun 20 minutter fra Majorstua og ut av vestkantbobla!

 

Bruktbutikken robot
Bruktbutikken robot har i det siste fått mer oppmeksomhet av offentlige personligheter som for eksempel Make-up Malin og Gabrielle.

 

 

 

 

 

 

 

Sushi fra Obento box for 69,- helt fersk!
Sushi fra Obento box for 69,- helt fersk!
50,- for crepe fra utestedet Crepe D'Elen.
50,- for crepe fra utestedet Crepe D’Elen.
Makroner fra SebastienBruno for 20,- per stk.
Makroner fra SebastienBruno for 20,- per stk.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.