Tilhengerne av fraværsgrensen vant debatten!

Plakat for 9. klasse-debatten i auditoriet
Plakat for 9. klasse-debatten i auditoriet

Debatt i auditoriet: Bør fraværsgrensen fjernes?

Julie Sand og Christina Sundlo

Fredag den 27. oktober var det debatt i auditoriet. Det ble debattert for og imot fraværsgrensen og auditoriet ble raskt fylt opp av spente og engasjerte elever fra alle trinnene. Den ansvarlige for debatten, Haavard Fonneland Pettersen, startet opp med en rask nettavstemning og alle klikket ivrig på det de ville stemme på.

Fraværgrensen er en nylig innført regel for videregående skole elever. Denne regelen går ut på at om man har over 10% fravær i et fag så får man ikke karakter, altså stryk. Denne regelen har vært innført en god stund, og det har vært store nasjonale protester.

Det spreke laget fra 9F debatterte imot fraværgrensen, laget besto av Olin Sand-Teeuwen, Kristin A. Hansen og Hashim Liban. Laget som stilte fra klasse 9A, som besto av Andreas Cannon Lorgen, Fredrik Borchenius og Kåre Peter Krohn Gjessing. Disse var for å ha fraværsgrense. Begge lagene stilte sterkt med saklige, gode argumenter.  Det var også deltagelse fra publikum mot slutten.

Mot slutten ble alle bedt om å stemme igjen, og enda en gang så trykket publikumet ivrig på mobilen og det endte opp med at laget som var for fraværsgrensen hadde overbevist publikum.

Vi fikk snakket med Andreas som var med på vinnerlaget til 9A. Han hadde dette å si om debatten – det var kult og gøy å kunne være med. Jeg hadde ikke forberedt meg så mye, men det gikk bra, sier Andreas etter at vi fikk lånt han fra valgfagstimen. Leopold Herra var å finne i publikumet. Dette syntes han var gøy og spennende, han synes også temaet var relevant for seg og sine medelever.

Haavard, Ingunn og Nina planlegger flere debatter i fremtiden og har i tankene sine å la 10. trinn få prøve seg neste gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.