4 tips tips til å ikke skade seg på isen

Speilglatte veier og fortau, vinteren i Oslo er en god blanding av regn og kulde. Denne uken har det kommet is overalt, og sjansen øker for brudd og andre skader. Ifjor var det nemlig 50 pasienter per dag med benbrudd på legevakta i Oslo om vinteren. For å unngå å være en av de her er fire tips som kanskje kan hjelpe deg.

Bruk brodder under skoene

Brodder er et bra tips for å ikke falle på isen om vinteren. De koster ikke all verdens og du får kjøpt de på steder som XXL og Enklere liv. De er litt kronglete og upraktiske å få av og på og mange tenker kanskje at de ser litt dumme ut, men det finnes også sko med innebygde brodder som ser ut som helt vanlige joggesko, og hvor man ikke ser broddene. Disse koster naturligvis litt mer, men det er hvert hver krone fordi du slipper å skli på isten.

Ikke bruk store vesker og bager

La store vesker og bager ligge hjemme! Med hendene fri har du bedre balanse og du unngår å kun ha tyngde på den ene siden av kroppen. Sekk er et bedre alternativ nå i vinter. Det er bedre for ryggen og du har mindre sjanse for å falle og slå deg.

Ha kortere skrittlengde

Ta kortere skritt og følg med hvor du går når du går på glatte steder. Da har du bedre kontroll på hvor du trør og du slipper å falle. Dette er spesielt viktig for dere som løper om kring hele vinteren.

Ikke titt ned i mobilen mens du går

Nesten alle kikker ned i mobilen mens de går. Da mister man konsentrasjonen på hvor man setter føttene sine og man mister balansen. Så ikke titt ned i mobilen mens du går ute for da går det galt.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.