«I don’t like Mondays» – kåseri av Amanda 10D

Den første dagen på uken kan kun beskrives med ett ord: helvete. Mandagen kommer alltid som en bombe, og treffer deg som oftest midt på nesen når maskaraen ufrivillig blir ført mot ansiktet ditt, med en skjelvende hånd klokken 7 om morgenen. Når du ser opp mot speilet igjen er det plutselig en nyvåken klovn som står der med en sort nese i stedet for en rød, og du skjønner med en gang at denne maskaraflekken ikke kommer til å bli din bestevenn.

Mens du beveger deg mot badet for å hente sminkefjerneren, åpner døren seg til moren og faren din sitt rom og en alt for glad og positiv mamma kommer trippende ut i gangen. Hun åpner det store sorte hullet sitt nederst i ansiktet, og du skjønner at det som kommer til å ramle ut av munnen hennes ikke kommer til å gjøre deg til en gladere person. Etter uendelig, mange, lange sekunder med moren din, kommer du fram til baderomsdøren og river den opp. Det eneste du vil nå er å få bort den ekle flotten på nesen din og gå videre i livet.

Men så lett er det ikke. Med en bommulspad i den ene hånden og et fast grepp på vasken, fører du sakte den kalde dotten mot nesen og prøver å treffe det store monsteret. Men tydeligvis var ikke den halvliteren med sminke-fjerner nok, for det som før var en liten maskaraflekk var nå blitt til en flodhest som lå og strakk seg over, ikke bare nesen men også over halve kinnet. Det var ingen idé å prøve å bekjempe flodhesten, så for å roe ned deg selv går du for å spise frokost.

Etter en litt for lang stund ved frokostbordet, er det en stor utfordring som venter deg. Det store klesskapet med alt for mange klær. Man skulle tro det var lett å finne noen passende klær å ha på seg når man har rundt 200 klesplagg å velge mellom, men dette gjør det bare tusen ganger verre. For å finne det riktige outfittet for dagen er det to ting som er spesielt viktig. Nummer én: 99% av klærne du prøver skal havne på utsiden av klesskapet, helst på gulvet eller i sengen. Nummer to: De klærne du ender opp med å bruke skal være den samme genseren og den samme buksen som du brukte rundt fire ganger i løpet av forrige uke. Nå vet du at genseren du har på deg ikke vil overraske deg med en kløende lapp, og du trenger ikke være redd for å vise rompesprekken din til hele verden.

Endelig er du klar. Sminken er på, maten ligger og koser seg i magen, kosebuksen og hettegenseren sitter som de skal, og det eneste du vil er å legge deg ned i sengen med en ny episode av Paradise Hotel. Men du er raskt oppe på bena igjen, for som vanlig har du brukt en halvtime på å finne klær, og bussen du skal rekke går om fem minutter. PCen fyker i bakken og du får tak i skolevesken i siste sekund før du smeller igjen døren bak deg. Uten å se deg i speilet løper du ut av huset og ned på veien. Der ute ser du flere mennesker som også har stresset hele morgenen og ser ut som forvirrede aper. Men apene er ikke bare opptatt av å komme seg på jobb, hvert eneste menneske du passerer stirrer merkelig nok intenst på nesen din. For det var én ting du hadde glemt å ta fjerne før du dro hjemmefra.

-Kåseri skrevet av Amanda Reims i 10D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.