Plaza mysteriet del 1

Et 20 år gammelt uløst mysteriet, Plaza kvinnen

Julie Sand og Christina Sundlo

Plaza kvinnen

Mysteriet om Plaza kvinnen, er en uløst drapssak som man i flere år har undret på. Mysteriet går ut på at en kvinne ingen vet hvem er, ble drept, eller drepte seg selv på Plaza hotell i Oslo for 20 år siden. Det er svært usannsynlig at hun drepte seg selv på grunn av mange bevis som peker i en annen retning. Men sjansen for at noen drepte hun er også svært usannsynlig. Ingenting stemmer 100% og ingen kan bli enig om hva som skjedde den triste pinseaftenen. Spørsmålene blir da: Hvem er hun? Hvem drepte henne? Eller drepte hun seg selv? Og hvorfor? 

Det hele startet på rom 2805 på Oslo Plaza. Hotellrommet i 28. etasje skulle bli plassen for ubeskrivelige mysteriet. Det har gått nesten tjue år siden dette skjedde. Og ingen har enda funnet ut hva som foregikk. Pinseaften ble hun funnet for to ti-år siden, skutt gjennom hodet. Skuddet ble avfyrt, og politiet kom kun minutter etterpå.

Selvmord er første teori, det virket som om dette kunne være tilfelle. Men det så nesten for realistisk ut til å være det. Hun ble funnet med pistolen i hånda som lå hvilende på magen, skutt gjennom hodet. Professor i Rettsmedisin Torleif Ole Rognum hadde dette å si i et intervju med VG – det er merkelig at man i dette tilfelle ikke har funnet blodspor på hendene, når man tenker på at her har det sprutet opp i taket og rundt omkring, forteller han og referer til et bilde i en lærebok i rettsmedisin. Bildet viser til at man trolig ville sett blodsprut på hendene da huden flerret opp i det kulen traff hodet. Spesielt siden hun ble skutt med en Browning 9 mm, som spretter tilbake når den blir avfyrt. Et annet argument for at det er selvmord er at døra ble låst innenfra. Men opplysningene over motsier denne teorien. Og dette er en av grunnene til at dette kalles et mysteriet.

Den andre teorien som er ganske åpenbar, er at dette er et mord. Alt ved dette tyder på at det er et nettopp det. Et eksempel som tidligere nevnt, er hånden hennes. Når de fant liket til den den unge kvinnen som gikk under navnet Jennifer Fergate, lå en pistol varsomt plassert i hånden hennes. Hadde hun skutt seg selv, hadde pistolen blitt dyttet ut av hånden hennes på grunn av trykket som ville oppstått når kulen ble skutt ut av pistolen. Derfor er det veldig åpenbart at noen har skutt henne. Tror man. Man tror at noen har skutt henne og lagt pistolen i hånden hennes, som et egentlig ganske amatørmessig forsøk på å få dette til å virke som selvmord.

Det spekuleres fortsatt på om hun kunne ha vært en del av en form for hemmelig spionasje. Argumentene som støtter denne teorien, er at man kan antyde at en slik organisasjon vill kunnet

Dette er bare starten på et uløselig mysteriet. Dette er også bare det første innlegg hvor vi kommer til å drøfte og spekulere rundt dette med Plaza kvinnen.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.