Sokkedukker, musikaler og smilende barn

Sokkedukker på hendene, smilende barn og morsomme skuespill. Sal og scene er et av de mest populære valgfagene her på Ris skole. Men hvorfor er det det?  har vi tatt oss etur innom Sal & Scene rommet. Her fikk vi låne to elever fra valgfaget til intervjuet vårt. Her er Christina Kjos Hansen og Catharina Da Silva Larsens meninger om valgfaget. I tillegg til et eksklusivt intervju med valgfagets lærer Nina Eriksdatter. 

 

IMG_1236

 

Nå sitter vi og snakker med Christina Kjos Hansen og Catharina Da Silva Larsen. De har tatt seg tid til å snakke med oss om valgfaget sal og scene.

 

Hvorfor valgte dere egentlig dette valgfaget?

Sal & Scene er et valgfag der man kan slippe seg løs, være kreativ og utfordre seg selv. Man blir kjent med mange nye mennesker, og vi får prøve ut forskjellige prosjekter som er alt fra musikal til dukketeater.

 

Hva jobber dere med akkurat nå?

Vi skal lage et skikkelig kult dukketeater som vi skal framføre for barnehagebarn i barnehager rundt omkring i Oslo, svarer Catharina entusiastisk.

 

Når du blir eldre ser du noen framtid innenfor dette?

Ja, det hadde vært veldig morsomt å være med i en film eller et teaterstykke når jeg blir eldre, svarer Christina engasjerende om sin store drøm.

 

Ville dere anbefalt dette valgfaget for andre?

Ja, det er veldig gøy og lærerikt, men det passer kanskje ikke for folk som ikke er helt trygge på seg selv og som ikke liker å stå foran et stort publikum.

 

IMG_1383

Vi går videre til læreren Nina Eriksdatter. Hun har jobbet som Sal og Scene lærer i 2 år her på Ris skole, og hun har en god del erfaring innenfor teater.

 

Hva er det beste med å være lærer i dette faget?

Det beste med å være lærer i dette faget er at det er så utrolig myforskjellig man kan gjøre. Man kan lage dukketeater, musikal, film, skuespill og mye mer. 

 

Var det din plan A å bli lærer?

Da jeg var liten hadde jeg veldig lyst til å bli dyrlege, men når jeg ble eldre likte jeg veldig godt å holde på med teater. Så jeg utdannet meg som skuespiller og manusforfatter i England.

 

Hvorfovalgte du å bli lærer i stedet for manusforfatter?

Jevar på utplassering i Texas hvor jelærte barteater, og jehjalp også barn med lærevansker hvor jebruktmye sanfor å hjelpe dem. Jeg syns det var veldig gøy å jobbe mebarn og å lære bort. Så når jeg kom hjem til Norge utdannet jeg meg som lærer.

 

Skal dere framføre noe foran skolen?

Nei, ikke før jul. Da skal vi framføre dukketeatrene i barnehager, men kanskje noen fra åttendetrinn som har hjulpet til med kostymer og rekvisitter får se det. Til våren tenker vi å kanskje sette opp en musikal som skal bli vist foran 9.trinn.

 

Hva tror du er grunnen til at folk velger dette valgfaget?

Jeg tror folk velger dette valgfaget fordi det er veldig gøy i tillegg til at det er noe litt annet enn bare vanlig skolearbeid. Det er et fag hvor du får en pause fra bøker og skriving, og man kan ha mer fokus på ting som for eksempel sang, dans og teater.

 

Har du noen tips til de som vil jobbe i dette yrke?

Hvis du vil jobbe innenfor dette yrke må du virkelig stå på. Du må jobbe veldig hardt og du må elske det du driver med. Du burde også utdanne deg faglig innenfor teater fordi det er trangt om plassene som skuespiller.

 

Skrevet av: Camilla Wigstøl og Hannah Jakobsen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.