Den kleineste følelsen

kleint- valgfag kleint 2- valgfag

Du kommer alene inn på t-banen. T-banen er halvfull, og du ser læreren din sitte like ved der du står. Hva gjør du? 

«Hvis t-bane turen hadde vært kort, hadde jeg sagt ‘hei’, men hvis det hadde vært en lang tur, hadde stillheten blitt relativt klein», svarer Hanna Høegh fra klasse 10B.

Flere elever fra 10.trinn forteller at de gjerne ville ha prøvd å unngå læreren sin hvis de hadde havnet i den situasjonen. Noen ville ha gått lenger bak i t-banen, mens andre ville ha prøvd å unngå kleinheten ved å se ned i mobilen.

«Jeg hadde smilt og mumlet kort ‘Hei'», svarer Charlotte Løvenskiold fra klasse 10C.

«Da ville jeg gått langt bort fra læreren, og ringt en venn som jeg alltid visste tok telefonen», svarer Nora Dunlop fra klasse 10D.

De fleste fortalte også at hvis de hadde fått øyekontakt med læreren, ville de ha sagt kort men hyggelig «hei», før de hadde satt seg ned et annet sted.

Tenk deg at du har fått igjen verdens verste resultat på en naturfagprøve. Rett etter du har fått tilbake prøven møter du kontaktlæreren din på matbutikken. Hva gjør du?

De fleste jeg spurte ville ha prøvd å la samtalen bli kort, mens andre ville ha prøvd å unngå å hilse. Noen elever fortalte også at stemningen hadde vært nokså bitter.

«Jeg hadde ikke sagt hei engang, fordi jeg hadde vært så irritert på både meg selv og læreren», svarer Nora Dunlop, Henriette Brustad-Kudsen og Marthea Kyrkjebø Hvide  fra klasse 10A,C og D.

Hva om du møter læreren din utenfor det daglige, nemlig i Syden!

Du og din familie er i Syden, og har valgt å dra til en liten hemmelig, idyllisk strand. Du går ut av bilen, endelig fremmeHavet blinker og solen står høyt på den skyfrie himmelen. Familien går ut av bilen, klar til å legge seg ned på stranda. Kun en familie ligger der. Det er kontaktlæreren din som ligger der sammen med familien sin på en solseng 4 meter unna deg. Hva gjør du?

«Gjemt meg bak en busk, hvis ikke hadde jeg gått bort og snakket litt om noveller og sånn…Man kan jo ikke klemme hverandre, man sitter jo i badetøy?!» svarer Hanna Høegh fra klasse 10B.

Mange av de jeg snakket med fortalte at de hadde tryglet foreldrene sine til å dra til en annen strand. Andre ville ha latt som ingenting, helt fram til de fikk øyekontakt med læreren, og de ikke hadde noe annet valg enn å gå bort å hilse. Noen fortalte også at de ville ha brukt solbriller, og latt det flyte derfra.

«Da kaster jeg opp, og etter det så løper jeg…», svarer Wilhelm Timm fra Klasse 10B.

En norsklærer fra 10.trinn som ikke vil stå frem med sitt navn sier at han ville ha rettet opp ryggen og trukket inn magen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.