Følger du strømmen eller går du din egen vei?

videregåendeTanken på videregående er noe som holdt noen av oss våkne om natten. Vi har spurt mange i 10.klasse her på Ris skole hvilken videregående skole de tenker å starte på. Selve valget kan være veldig vanskelig. Noen har visst lenge hvilken skole de vil på, mens andre har ikke peiling og velger i siste liten uten å helt tenke seg om. Etter å ha vært på åpen dag på ulike skoler har valget kanskje blitt lettere for noen, men vanskeligere for andre.

De skolene som vi ser gjentar seg er Handels (OHG), Ullern, Blindern og Persbråten. Elvebakken er en skole som også har blitt tatt opp, for de som ønsker å komme inn i et nytt miljø. Mange velger også skoler som ligger litt unna Ris for å få en endring i hverdagen og en ny skolevei. De ønsker nye venner, mindre press angående russetid og klær og en annerledes hverdag. Oslo Katedralskole ligger sentralt og lokker til seg ungdommer fra hele byen. Om man velger ut ifra hvor venner skal starte, kan det være vanskelig hvis de skal starte forskjellige steder.

Selv om mange ikke kommer inn på førstevalget sitt blir de fleste fortsatt fornøyde med den skolen de ender opp på. Det varierer fra person til person hva man velger, men man må alltid huske å ta valget ut i fra hva man selv vil.

Vi får mye veiledning her på skolen av både rådgiver Mai og de andre lærerne. Som mange har merket er yrkesfag noe de særlig ønsker vi skal velge, men svært få kommer til å gjøre. Ikke på grunn av at yrkesfag ikke er bra nok for oss, men fordi de fleste ønsker å gå vanlig studiespesialisering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.