Black Panther – Et gjennombrud for afroamerikanere!

Generell fakta om filmen:

  • Regissør: Ryan Coogler
  • Filmselskap: Marvel
  • Penger brukt: 200 millioner dollar
  • Første Marvelfilm med en afroamerikansk superhelt i hovedrollen, dette er veldig viktig for likestilling av afroamerikanere og hvite.

h_blackpanther_intheaters_61ff73b4

Handling: Filmen handler om prinsen av Wakanda, T’Challa, han skal forsvare landet sitt fra indre og ytre krefter.  Wakanda er et land rikt på metall, dette gjør dem overlegne teknologisk, men T’Challas ukjente nevø Erik Killmonger utfordrer ham . T’Challa bruker denne teknologien til å forsvare landet og for å slutte undertrykkelsen av svarte mennesker over hele verden. Han går sammen med FBI-agenten Ross og medlemmer av Wakandas vaktstyrke. Noen av de fra vaktstyrken var Shuri og Nakia, disse arbeidet sammen for å forhindre en krig. Krigen bryter ut ved at uenigheten blir såpass stor, at de som er uenige med staten prøver å kuppe makten.

 

Budskap: Når Wakanda får tilgang til en type teknologi, blir jo landet splittet, og det fører til borgerkrig. Dette viser hvordan en god ting som et land kan få tak i, fører til noe dårlig, og hvordan det kan splitte et land. Vi kan se slike ting i virkeligheten også, med for eksempel olje.

 

Christian August: Jeg synes at actionscenene i filmen hadde alt for mange spesialeffekter og de ble litt overdrevet, dette la for meg en demper på en ellers god film, med gode skuespillere, en grei historie, som er litt rotete og som hopper fort mellom steder, men som har et godt budskap. I lengden blir filmen litt kjedelig og de fleste karakterene unntatt T’Challa og W’kabi var ganske svake. Man merker virkelig at denne filmen er laget for de rundt ti år og blir litt fort kjedelig for de fleste andre.

Terningkast:4

 

Axel: Jeg synes at karakterene var kjedelige, spesielt skurken Erik Killmonger var veldig dårlig laget, man ble ikke ordentlig bekymret for hva han skulle finne på, noe som legger en demper på hele filmen. Den eneste karakteren som man ble ordentlig knyttet til var W’Kabi, som var T’Challas onkel. Slutten var også nokså forutsigbar, og enkelte hendelser hadde dårlige forklaringer, mener jeg. Men selve handlingen og konflikten var veldig godt lagd.

Terningkast: 4

 

Anders: Jeg synes at filmen var bra laget, det var ofte mye action, selv om det ikke alltid var like spennende. Det var ofte ganske tydelig hva som kom til å skje i filmen. Den hadde en litt merkelig handling, men en ellers bra film.

Terningkast: 4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.