Det du trenger å vite om den nye regjeringen

1. Det er tre kvinnelige ledere

Både: høyre, FrP og venstre har kvinnelige ledere. Høyre har Erna Solberg, FrP har Siv Jensen  og Venstre har Trine Skei Grande. Dette er første gang at tre kvinner har så store maktposisjoner i regjeringen.

2. Venstre og FrP tåler hverandre ikke 

Venstre og Fremskrittspartiet har veldig forskjellig politikk i forskjellige saker, for eksempel så er de veldig uenige innenfor saken om ulver og om miljøet, Høyre blir på en måte diplomater mellom FrP og Venstre

3. Ny eldre-minister

Den nye eldre-ministeren Åse Michaelsen er fra FrP. Eldre-minister er en minister som er ny i år. Eldre-minister var en stilling som FrP ønsket seg veldig. Åse er også folkehelseminister

 4. Listhaug blir, men i ny stilling – og så måtte hun forlate denne

Hun var integreringsminister men nå har hun fått mer ansvar som justis, beredskaps og innvandringsminister. Det vil si at hun får enda mer ansvar. Sylvi Listhaug var integreringsminister, dette var det mange som mente var helt feil, ettersom at hun kanskje ikke egnet seg helt til det.Listhaug har nå vært nødt for å gå av fra denne stillingen.

 5. #Metoo legger en demper på at vi har en ny regjering

Rykter om seksuell trakassering i partiene kan legge en demper på Venstres inngang i denne regjeringen. For eksempel i Aftenposten var det mer om seksuell trakassering i partiene enn den nye regjeringen, dette var i artikkelen om den nye regjeringen.

6. Fortsatt mindretallsregjering

Problemet med en mindretallsregjering, som dette er,  er at det kan bli mye delvis politikk og uenighet i regjeringen. En fordel kan være at flere menneskers meninger kommer fram i demokratiet.

7. Blir kalt den blågrønne regjeringen

Høyre og Frp er Blå og Venstre vil bli kalt grønn, dette blir da en blågrønn regjering. Før MDG var venstre regnet som de grønne og det er derfor vi kaller de for grønne.

 8. Kritikk fra SPLeder Trygve Slangsvoll Vedum

Lederen i Senterpartiet, Trygve Slangsvoll Vedum mener at denne regjeringen kommer til å bli enda mer oslo-dominert, og at ulvesaken kommer til å bli et umulig tema for regjeringen på grunn av uenighet.

 

 

About Christian August Aulie Bjerkhoel

View all posts by Christian August Aulie Bjerkhoel →

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.