Ris tar gull som Klæbo på Elevbedriftmesse!

IMG_2905     ‘

12. mars var det ungt entrepenørskap Oslomesterskap på Sentralen nede ved Stortinget. Ris elevene er svært dyktige og tok inn flere flotte premier på messen.

Den første prisen som ble kåret mottok Ris 1. plass i beste nettside. Denne prisen vant Fin og Fjong EB. NetttsidIMG_3019en deres er enkel, oversiktelig og kun om tema. Det er lett å komme frem og å se over valget av de forskjellige produktene. Etter den prisen ble utnevnt, fikk Fin Og Fjong EB enda en 1.plass for beste reklamefilm. Den var morsom og spennende. Den handlet om hvordan det var lettere å vaske deres produkt, i forhold til en vanlig og typiske sminkemappe.

En liten pause fra premieutdelingen ble fylt med en artist fra stjernekamp som sang «Writings on the wall» for oss. Så var det på tide med pitching og muligheter til å se på andres produkter. Etter dette ble det delt ut flere premier. Bless the stress EB fikk 2.plass for beste produkt. Produktet deres er nødvendig for veldig mange elever som blir påvirket av stress på skolen den dag idag, og som trenger litt hjelp til og roe ned og slappe av. Smykkedynga EB fikk 2.plass for mest bærekraftige løsning. Og sist men ikke minst, fikk smykkedynga EB også 3.plass for årets pitch. Her kommer en kort oppsummering av noen av elevbedriftene vi fikk snakket med på messen.

IMG_2925

Fin og fjong EB

En jente gruppe fra 10.klasse som lager sminke mapper med ekstra voks lag på innsiden som er lettere å vaske. Du slipper å kaste de, og de blir ikke like lett ødelagt. Hindrer lukt og flekker. Bedre for miljøet, og alle sminke elskere!

Bless the stress EB

En gruppIMG_2938e fra 10.klasse som deler ut stress pakker, selger god mat og henger opp fine plakater i skolens ganger. De har en nettside som kommer med gode budskap der de kommer med fine triks og øvelser for å minske stresset som blir lagt på elevene. Fremover skal de også ha stressmestrings kurs på skolen. Bedriften er i kontakt med yoga instruktører, rektor på skolen og helsesøster for å få best mulig tips og triks for å hondtere stresset i hverdagen.

Kesk EB

En gruppe fra 9.klasse sIMG_2916om samler inn gamle vesker og lager nye og mer moderne vesker. Det gjør det lettere å få vesker man liker siden man kan få bestemme litt av designet selv. De ønsker at folk skal slutte å kaste brukbare vesker og de startet derfor med å samle inn gamle vesker fra venner og naboer. De er miljøvennlige, bærekraftige og satser på en nyere og bedre fremtid.

IMG_2927

Shelfie EB

En gruppe fra 9.klasse som lager tre hyller til skoleskapene våre. de blir laget av gjennbrukbare materialer som gjør det mer miljøvendlig enn en hylle som blir kjøp i butiken. Shelfie EB vil gi oss muligheten til å utnytte all skap plassen slik at ting ikke blir ødelagt og vi får mer orden på det viktige.

Scrunchies EB

En gruppe fra 9.klasse som lager strikker uten metall slik at de er bedre mot håret, og ikke sliter i det. De sys for hånd og har et fint design som også gjør de utrolig fine å bruke som armbånd. De blir ikke lett ødelagt slik som vanlige strikker og derfor er de mer miljøvennlige siden du slipper å kjøpe nye hele tiden. De kommer i mange fine farger!

Bucketmood EB

Den eneste bedriften fra 8.klasse som kom med på messen! BeIMG_2923driften lager vrengbare hatter som man kan få velge design på selv. De syr hattene selv etter kundenes personlige bestilling.

Etter pitchene spurte vi bucketmood hvordan de syntes det hadde gått siden dette var deres første år med pitching og messe. De fortalte oss at de syntes det var gøy, men at de var nervøse. -Jeg skulle ønske vi hadde fortalt mer om hvorfor akkurat våre hatter er så bra, forteller daglig leder Martin.

 

Like før avsluttning vaIMG_3003r det på tide å takke alle de flotte lærerne som har hjulpet elevne utvikle bedriftene og at de har fått bli med på messe. Opp på scenen steg alle lærerne og fikk stor applaus og egene luer med «ungt entrepenørskap» på. Oppe blant dem stod selvfølgelig våre flotte lærere som har hjulpet Ris bedriftene med på messen!

 

 

 

Skrevet av Sophie Hyrum og Julia Jacobsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.