Fortnite battle royale

Hvor populært er «Fortnite Battle Royale»?

«Fortnite Battle Royale» er verdens absolutt største spill akkurat nå, spillet har nådd så mange som 3.4 millioner spillere samtidig. Denne rekorden slår «PUBG» sin rekord med 3.2 millioner spillere samtidig. «Fortnite» har også nådd 45 millioner nedlastninger, dette har nok noe å gjøre med at det er et helt gratis spill, som er tilgjengelig på de aller fleste plattformer.

Figur 1: «Fortnite Battle Royale vs PUBG»
Figur 1: «Fortnite Battle Royale vs PUBG»

 

«Fortnite Battle Royale», hvorfor spilles dette mer enn de andre Battle Royale-spillene?

«Fortnite Battle Royale» er som både «H1Z1» og «PUBG» et Battle royale-spill (forklaring lenger ned), men fortnite skiller seg ut på mange måter. De andre Battle Royale-spillenes realistiske og tøffe utseende er mest rettet mot voksne menn og gutter i tenårene. Fortnite derimot har et tegneserie-lignende utseende hvor man kan bygge forskjellige strukturer med innhøstete ressurser, danser forskjellige danser og hvor man ikke dreper, men «eliminerer» fiendene, spillet er som sagt også gratis. En annen stor fordel fortnite har over de andre populære battle royale spillene er at det tar mye kortere tid å samle våpen og andre saker. I «PUBG» og «H1Z1» har det vært et veldig stort problem med såkalt dødtid, altså tid hvor man må samle sammen ting man trenger til kamp i stedet for å faktisk være i kamp. Dette problemet forsvinner i fortnite fordi at stormen i fortnite beveger seg raskere, gjør mer skade og selve området er mindre. I «PUBG» og «H1Z1» så er det også en storm, men stormen beveger seg tregt og gjør lite skade, dette er nok fordi området er så stort, spillene gir tid til å bevege seg inn i «den trygge sonen». «Fortnite» er rettet mot et mye bredere publikum og har mange flere muligheter og morsomheter, som for eksempel bomber som gjør at fiendene begynner å danse, får dem til å fly langt vekk, eller som rett og slett sprenger dem, dette gir fortnite et overtak når det gjelder å nå et bredere publikum, spillet har 12-års aldersgrense, men både barn, tenåringer og voksne spiller spillet.

 

Fortnite’s tidlige historie

«Fortnite» er spillet i vinden akkurat nå, alle har hørt om det, lest om det, sett på det eller spilt det, om det så er på en PC, Mac, PlayStation, Xbox eller nå, også på telefonen. Epic games, utviklerne bak dette verdenskjente spillet begynte med utviklingen av spillet allerede rundt 2011 sammen med utviklerselskapet People Can Fly, da bare med «save The World»-modusen.

«Save The World»-modusen går ut på at du alene, eller med opptil fire spillere samarbeider med hverandre i en fremtidsverden hvor 98% av verdens befolkning forsvinner på grunn av en verdensomspennende storm. Etter at denne stormen la seg står det opp zombielignende skapninger for å angripe de resterende menneskene. Du og disse tre andre menneskene skal beskytte deg selv og hverandre samtidig som dere konstruerer våpen, samler ressurser, utfører oppdrag og skyter ned zombiene. Fortnite fikk 6.5/10 i en anmeldelse av IGN under betaen og har generelt fått anmeldelser som har vært sånn cirka mitt på treet på denne modusen. Brukere liker denne modusen, men nesten hver eneste en som har skrevet en anmeldelse mener at spillet blir utrolig kjedelig og repetitivt etter en stund med moro.

fortnite_01

Figur 2: Fortnite: «Save the world»

 

Battle Royale

Battle Royale er en spill-sjanger som går ut på at du skal være den siste overlevende av en haug med spillere, denne sjangeren er basert på novellen «Battle Royale» skrevet av japanske Koushun Takami. Novellen ble utgitt i 1999 og en film basert på novellen ble utgitt i 2000. Novellen er en fantasibok om et fascistisk Japan. I boken skal 50 japanske videregående tredjeklassinger «droppe», altså hoppe ned fra et fly og utløse en fallskjerm, ned på et område, for så å drepe hverandre helt til en vinner står igjen, som er hva Battle royale-spill handler om. Boken ble en overraskende bestselger og filmen ble også veldig populær. En lignende film er filmen «The hunger games» (2012) basert på boken «The hunger games» (2008), disse fikk sjangeren opp på beina igjen etter flere år uten noe fokus på konseptet. Etter filmen fikk det utrolig populære videospillet Minecraft sin egen «hungergames»-modus, modusen endret senere navn til «survivalgames» eller «overlevelsesspill», denne modusen gikk ut på å samle våpen, drepe fiende og som alt annet battle royale-relatert, å være sistemann igjen. Denne modusen er faktisk laget av en nordmann, nemlig Dennis Vareide, eller Dennis fra «PrebzogDennis».

Epic games sine største utfordrere

I senere tider har Battle Royale-spill som «H1Z1(«just survive» og «King of the hill»)» (2015) og «PUBG» (2017). Siden spillene har vært såkalte «PvP» spill, altså online spill med spillere mot hverandre så har utviklerne måttet finne en måte å få spillerne til å komme nærmere hverandre. De valgte å lage et område spillerne tok skade av å være i, altså utenfor den trygge sonen som er en sirkel, utenfor sirkelen tar spillerne skade, du vil altså være inne i sonen for å overleve. «H1Z1» og «PUBG» har blitt svært populære for hvor realistiske de ser ut og for hvor utrolig morsomme og utfordrende spillene er. Spesielt «PUBG» eller «PlayerUnknownsBattleGrounds» har fått et godt rykte på seg og spilles av flere millioner hver dag, på PC, Xbox og telefon.

visual_main

Figur 3: «PUBG»191D386C-9F59-4742-B9EA-4101D3332C88

3E6BB909-C51C-4677-8989-9FEFF51C8013

Figur 4: «H1Z1»

Gutter i klasserommet om fortnite

 Peder:

Hvorfor spiller du Fortnite?

«Jeg spiller det fordi at det er gøy, spennende, utfordrer reaksjonstiden min og mesteparten av vennene mine spiller det.»

Hvor lenge har du spilt spillet?

«4 måneder.»

Hvor mange ganger har du vunnet?
«Én gang.»

2A09A605-AD96-46AA-8987-6BDC81B349D6
Figur 5:Peder

 

Edvard:

Hvorfor spiller du Fortnite?

«Fordi jeg er god.»

Hvor lenge har du spilt fortnite?

«4 måneder.»

Hvor mange ganger har du vunnet?

«9 ganger.»

5EA1CDCF-8C07-4031-99BB-F00C969C827A

Figur 6:Edvard

 

Sander:

Hvorfor spiller du Fortnite?

«Fordi at man kan bygge og drepe folk.»

Hvor lenge har du spilt?

«Tre og en halv uke.»

Hvor mange ganger har du vunnet?

«Rundt 70 ganger»

E3245441-CE56-490B-A078-BBDC660D6432

Figur 8: Sander

 

Alle guttene jeg spurte i dette klasserommet som hadde en spillkonsoll spilte Fortnite, Fortnite har helt tydelig tatt spillenes verden og verden med storm. Hvis Epic Games holder Fortnite ferskt og spennende med oppdateringer hver uke, så har spillet en veldig lys fremtid etter min mening.

 

 

 

 

 

 

About Christian August Aulie Bjerkhoel

View all posts by Christian August Aulie Bjerkhoel →

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.