Exit – En musikal oppkalt etter høydepunktet sitt?

Tirsdag ettermiddag tok vi på 10. trinn turen ned til Operaen for å se musikalen «Exit». Vi hadde høye forventninger, og gledet oss.

Skuespillet begynner med Even som blir utestengt av guttene i Chalistenicsgruppa. Han holder på å ta sitt eget liv, men blir stoppet i tide. Lederen av gruppen, Kazim, har flyktet fra krig og har mistet et an bena sine. Det fortsetter med Bea som prøver å stoppe faren sin imageimage (2) image (1) i å bygge høyblokker i parken de ofte oppholder seg i. Det ender til slutt godt med at parken blir beholdt og Even får bli en del av gjengen.

Dagen etter 10.klasse hadde sett på musikalen, kunne vi høre elever nynne på «Det er ingen exit, lever uten fasit». Dette tyder på at sangene i musikalen var fengende.

Sofie Almåsvold, gjorde en svært bra opptreden i rollen som Bea, med god innlevelse og brennende engasjement for rollen. Hun løftet det helhetlige inntrykket av stykket opp, og var flink til å få alle i salen med.

Musikalen forsøker å gjøre en god jobb ved å sette viktige temaer og problemer, som mobbing, under debatt. Mobbing er et aktuelt tema i dagens samfunn, og det er viktig at vi får det frem i lyset. Men, vi savnet en rød tråd. Stykket endte opp med å bli en suppe av mobbing, flyktningkonflikt, beskyttelse av miljøet og uenighet i familien.

Selv om manusforfatterne prøvde å tilpasse musikalen til ungdom, ble manuset på noen steder litt i overkant ungdommelig. Ordene «Swag», «bounce» og «lættis», ble flettet inn på en noe unaturlig måte. Det virket nesten som skuespillerene plutselig måtte si disse ordene bare fordi de ville at musikalen skulle være ungdommelig.

Alt i alt var EXIT en underholdene musikal med mye dans og sang, selv om den «bouncet» vekk fra poenget. Grunnet noe overdreven spilling og urealistiske scenaroer velger vi å gi skuespillet en sterk 3er.