Disse ekle tingene finnes i sminken din

Er du en av de som er helt avhengig av sminke? Den personen som bruker flere timer foran speilet om morgenen for å få den ideelle looken?, men vet du egentlig hva det er du gnir rundt i ansiktet ditt. Vi har funnet seks ekle produkter du mest sannsynlig har i ansiktet ditt hver dag. Du kommer nok ikke til å bruke sminke etter dette! 

Morkake 

Morkake deler av morkaken blir ofte brukt i ansiktkremer og andre skjønnhetsprodukter. Det er også å finne i sjampoer og hårprodukter. Men produktene som inneholder morkake kan også gi kroppen hormoner den ikke skulle hatt og som ikke er bra for den. Det er mange kjendiser rundt omkring i verden som støtter firmaene og sverger på at dette er bra, men det de ikke vet er at det inneholder morkaka. Men pålitelige kilder innenfor jordmor yrket sier dette er noe de for lengst har sluttet med her i Norge.

Morkake

Hval oppkast

Hval oppkast blir ofte brukt i sminke. Hval oppkast er kjent i sminkeverdenen som ambra. Så hvis det står ambra i innholdsfortegnelsen på sminken din så inneholder den altså hval oppkast. Ambra er et eksklusivt og dyrt produkt, og det koster omtrent 10 $ for et gram. Vanligvis må man inn i tarmen til spermhvaler for å få tak i det, men hvis du er heldig har hvalen kastet opp et sted i nærheten.  Stoffet er voksaktig, og det brukes som bindemiddel og duftmiddel i parfymer og kremer.

hval oppkast

Sæd

Sæd inneholder en antioksidant som kalles »Spermie». Det viser seg at sæd er 5 ganger så effektivt som E-vitamin. I noen enkelte salonger blir okse sæd brukt for å gi ekstra glans til håret. Spermie blir brukt i anti-aldringskremer og det motvirker UV-stråler.

 

Fuglebæsj

I Japan kan du nå ta en slags kroppsvask. Da står det to japanere og sprayer kroppen din med en væske som har fuglebæsj som hovedingrediens. Du kan får tak i lignende behandlinger i USA eller en ansiktskrem som også inneholder fuglebæsj.

hvorfor-er-fugleklatter-hvide (1)

 

Forhud fra babyer

Forhud fra babyer blir brukt til å lage fibroblast som er en type celle. Fibroblast blir brukt i dyre anti-aldrings kremer og produkter. Vi tester også sminkeprodukter og skjønnhetskremer på forhuden i stedet for dyretesting. Dette er bra fordi man sparer dyreliv og man får sett hvordan produktene fungerer på menneskehud.

EFB0CJ Cute smiling baby girl lying on towel isolated on white

Duftkjertel

Duftkjertler fra mange forskjellige dyr blir ofte brukt i sminke. En duftkjertel er en kjertel som slipper ut en lukt for å tiltrekke seg en make. Denne kjertelen brukes som regel i parfymer og deodoranter for at det skal lukte godt.

standard_Flodsvin_GiantCowbird_3485

Så hvis du syns dette var ekkelt er nok ikke sminke noe for deg.

 

http://www.klikk.no/mote/kamille/skjonnhet/vi-pynter-oss-med-hvalspy-3205788

http://skumlesaker.no/kostmetiske-produkter/

http://www.viralnova.com/gross-stuff-in-makeup/