Hvordan skrive en Hit-låt

Vil du bli en kjent artist over natten, trenger du en hit-låt. Akkurat som Post Malone med White Iverson, The Chainsmokers med #selfie og Lil Pump med Gucci Gang. Hvordan lagde de disse enkle sangene som gjorde dem så kjente?

Her ser vi den 17 år gamle artisten som har blitt stein rik på flere hit låter.

Først må du laste ned et musikk program. Det er flere gratis muligheter for å skape musikk på internettet, som reaper og traction 4. Disse er bra, men vi anbefaler Fl studio 12 og Ableton Live hvis du er villig til å betale.

Nå som du har et program er det bare å lage selve sangen. Først er det viktig å finne ut hva slags sjanger sangen din er i. Er den Hip Hop, Rap eller trap for å nevne noen alternativer. Uansett hva du gjør, gjør det lett å følge med på.

Start med å lete litt i lydbiblioteket som du har tilgjengelig i programmet ditt. Når du har funnet en lyd du liker, begynn å lage en enkel melodi. Gjerne 16 takter. Ta tiden din, det er lov å starte på nytt flere ganger, til du får en virkelig catchy rytme. Deretter finner du trommer, den vanligste og mest populære trommepakken heter 808. Så hvis den er tilgjengelig er det lurt å bruke trommer derfra. Det er vanlig i pop å bruke «hi-hat rolls», dette er når man setter mange hi-hats i rask rekkefølge. Det er også vanlig med «Triplet kicks», der tre kicks kommer raskt etter hverandre. Prøv ut de forskjellige trommelydene på forskjellige steder til du finner noe som høres bra ut.

Nå kommer bass. Finn en bass lyd du liker, hvis du brukte 808 trommer kan det være lurt å bruke 808 bass også. Bassen skal gjerne være mørk og sakte. ‘Reverb’ er nøkkelen til bass i pop musikk i dag. Legg på mer og mer og MER OG ME— beklager, legg på ‘reverb’ til det høres bra ut.

Beaten til versene er nå ferdig, men du må også ha en beat til: Refreng, bridge, intro og outro. Her bruker du gjerne de samme kjerneinstrumentene som i versene, men du kan godt legge til eller fjerne noen av instrumentene. Lag gjerne en annen melodi og trommer. Det er viktig at det ikke er for annerledes fra de andre. Da blir det forstyrrende og kan avbryte lytterens opplevelse av sangen.

Nå har du gjort alt dette og kanskje fortsatt ikke gjort det du helst ville, synge eller rappe. Hva får beaten deg til å føle eller tenke på. Jobb deg utifra dette, hvordan er det du vil bruke det temaet? Uansett hva du gjør er det viktig å huske på at du prøver å lage en hit sang så ikke gjør det for vanskelig å huske. Gjerne finn en lett å huske og fengende frase du kan repetere flere ganger uten at det blir irriterende. Hvis du virkelig vil få en hit som blir populær, må du ikke gjøre det vanskelig å forstå heller. Alternativt, kan du gjøre det UMULIG å forstå hva du sier, ved å for eksempel mumle. Er du heldig hører noen på sangen din ekstra mye for å høre det du prøver å si.

Hvor laster man opp sangen sin? På Soundcloud er det gratis å laste opp musikk. Soundcloud er det beste stedet for å bli hørt, for det er mange som leter etter nye artister der. Dette er det bevis på, mange av new-wave rapperne ble funnet på Soundcloud, som Lil Pump, Trippie Redd, Lil yachty og Tekashi 69.

Gratulerer, nå har du en hit-sang, lojale følgere, massevis av penger, klokker og biler du ikke kan kjøre ennå.