De kraftigste Samsung-mobilene ute nå

Er det på tide å bytte ut iPhonen? Her de nyeste og kraftigste Samsung-mobilene på markedet

Av Christian og Anders

Den nye kraftige Note 9 kom ut 9. August i år, og går under slagordet: mer kraft enn du trenger, til du trenger det. Dette høres jo bra ut, men er forskjellen egentlig så stor fra Samsungs s9/s9+ og fjorårets Note 8?

SAMSUNG NOTE 9:

Designforandringer:

Den nye Note mobilen har veldig likt design som fjorårets Note 8. Den har fortsatt glass på baksiden, for å kunne bruke rask trådløs Qi lading. Den har en 1440 x 2960 (Quad HD) “curved” skjerm med gorilla glass 5. Det vil si at glasset både foran og bak er sterkere enn før. På baksiden har den 2 kameralinser, et med 12 megapixler og en ekstra telefotolinse. Denne ekstra linsen hadde note 8 og s9+, s9 hadde ingen ekstra linse. Note 9 har også flyttet fingeravtrykksensoren. Den lå før ved siden av kameraet, noe som gjorde at man måtte trekke fingeren veldig langt opp, og mange endte opp med å treffe kameraet og gjøre det fettete. Nå ligger fingeravtrykksensoren under begge kameraene, og er enklere å treffe. Note 9 kommer i disse fargene: Lilla, blå, sort, og gull. Note 9 har mindre skjermkanter enn den tidligere modellen, noe som gjør skjermen 0,1 tomme større enn note 8, altså 6,4 tommer.

Batteri, lading og kraft.

Note 8 hadde en batteri på 3300mAh, dette syntes mange var lite, så nå kommer note 9 med et 4000mAh. Dette er det største batteriet samsung har hatt i en mobil. S9 har 3000mAh og den større s9+ har 3500mAh. Dette vil si at du får en god del lengre  batteritid på note 9 enn på tidligere modeller.

Note 9 kommer med 64, 128 eller 512gb innbygd lagring, og plass til et ekstra micro SD kort, med opp til 512gb. Det betyr at du til sammen kan ha over 1TB lagring på den nye Note 9. Til sammenligning med s9 og s9+ som hadde opp til 128gb innebygd lagring, og opp til 400gb med SD kort.

Note 9 er laget for at den skal takle tunge oppgaver, som spill og videoredigering. Derfor har den opp til 8GB RAM, men hvis du vil betale mindre kan du også få den med 6gb RAM, dette har også s9+. Samsung har også kommet med noe nytt som aldri før er sett i en mobil, nemlig «carbon watercooling». Dette skal gjøre at mobilen ikke overoppheter ved for eksempel kraftige spill, og kan yte så mye som mulig. Den bruker også Exynos 9810.

Samsungs Exynos 9810 prosessorer og det nye vann-karbonkjølesystemet gjør at note 9 kan kjøre spill jevnt og uten forsinkelser. Et av spillene som er best optimalisert for Note 9, er det enormt populære spillet fortnite, fortnite og samsung har et samarbeid, på grunn av dette, hadde man muligheten til å velge mellom spillvalutaen i fortnite, v-bucks (15000) eller et veldig bra AKG-headset, ved forhåndsbestilling. Fortnite ga også ut et “galaxy”-skin oppkalt etter Samsungs galaxy-mobiler. Samsung er virkelig fornøyde med spillytelsen på denne telefonen. 

Hva annet er nytt? 

Note serien har lenge hatt den smarte stylus-pennen S-pen. Note 9 har forbedret denne pennen slik at den har et batteri som automatisk lader når det er plugget i mobilen. Den har nå bluetooth, slik at den kan brukes som en fjernkontroll til f.eks. å ta bilder uten å trykke på mobilen. Man kan også velge selv hva forskjellige klikkerytmer kan gjøre på mobilen. Samsung deX er en dock som gjør at du kan bruke Samsung mobilen din som en desktop med mus, tastatur og skjerm. Du har med s8, og s9 trengt en dockingstasjon for å gjøre dette, men nå med note 9 trenger du kun en hdmi-kabel for å bruke deX. En annen ting som også er forbedret, er høytallerene. Note 8 hadde veldig gode høyttalere, men Note 9 har enda klarere og bedre høyttalere. Alle de siste S og Note mobilene til Samsung er vann, sand og støvresistente med IP68, dette betyr at de skal alle tåle å være under vann i 30 minutter på 1,5 meter dybde.

Passer slagordet ?

Jeg mener at slagordet for Note 9 passer bra. Mobilen har mer enn nok kraft for dagligdagse oppgaver, men takler også tyngre oppgaver som å ta opptak i 4k,  redigere videoer,  kjøre spill og flere tunge oppgaver, så klarer Note 9 også dette med glans. En stor grunn til dette er at den har mye RAM, hele 8GB. RAM er hvor mye mobilen kan kjøre samtidig. Altså, hvis du vil ha den beste mobilen fra Samsung, uavhengig av pris, velg note 9.

Hvis du er opptatt av at mobilen skal få god plass i lommen så er nok s9 den beste Samsung-mobilen for deg, den er som note 9 også ganske kraftig, men den har mindre skjerm, mindre RAM, mindre batteri og er alt i alt en litt dårligere mobil. Hvis ytelse og pris sammen er det viktigste, kan s9+ gi deg utrolig mye for pengene, nå som den også har gått litt ned i pris.

Mobil Note 8 Galaxy S9 Galaxy S9+ Note 9
Skjermstørrelse

Oppløsning

6,3 tommer

2960 x 1440

super AMOLED

5,8 tommer

2960 x 1440

super AMOLED

6,2 tommer

2960 x 1440 pixels

super AMOLED

6,4 tommer

2960 x 1440

super AMOLED

Lagring og minne  64/128/256GB (+micro SD opptil 256GB)

6GB RAM

64GB/128GB (+microSD opptil 400GB)

4GB RAM

64GB/128GB (+microSD opptil 400GB)

6GB RAM

128GB/512GB

(+microSD opptil 512GB)

8GB RAM

Prosessor Octacore Qualcomm Snapdragon 835, eller octacore Samsung Exynos 8895 Octacore Qualcomm Snapdragon 845 eller octacore Samsung Exynos 9810 Octacore Qualcomm Snapdragon 845 eller octacore Samsung Exynos 9810 Octacore Qualcomm

Snapdragon 845

Batteri 3300 mAh 3000 mAh 3500 mAh 4000 mAh
Bakkamera

 

To kameraer:

Vidvinkel: 12 megapiksler

Telefoto: 12 megapiksler

Ett kamera:

12 megapiksler

To kameraer:

Vidvinkel: 12 megapiksler

Telefoto: 12 megapiksler

To kameraer:

Vidvinkel:12 megapiksler

Telefoto:12 megapiksler

Frontkamera 8-megapiksler 8-megapiksler 8-megapiksler 8-megapiksler
Rask trådløs ladning Ja Ja Ja Ja

I dette sammenligningsskjsmaet ser du de viktigste spesifikasjonene til de forskjellige mobilene, ved hjelp av dette skjemaet og vår artikkel, så håper vi at du er et steg nærmere å finne ut av hvilken Samsung-mobil som passer best for deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.