Endelig kommer 4G til Apple Watch i Norge, men..

Den norske Apple Watch 4 har verken 4G eller EKG, men dette kan endre seg. 

Innebygd EKG 

Klokken har egentlig et innebygd elektrokardiogram som kan måle de elektriske spenningsforskjellene som oppstår i hjertemuskulaturen når hjertet arbeider, men denne funksjonen finnes ikke i den norske versjonen.  

ESim – gjør klokken uavhengig av telefonen 

En annen banebrytende funksjon som man ikke får nytte av som norsk Apple-kunde er Apples eSim-teknologi, eSim gjør at du har tilgang på mobilt nett, eller 4G, hvor enn du drar. Dette gjør at man kan høre på musikk, sende meldinger og ringe andre, alt fra klokken, uten å måtte ha mobilen i lommen. For at denne eSim-teknologien skal komme til Norge, så må noen av mobilleverandørene komme med eSim, enn så lenge har ikke noen av de norske mobilleverandørene kommet med eSim. 

Endringer kommer 

Det er tegn til at noe nå endelig begynner å skje, i et intervju Tek.no gjorde med Telenor sin kommunikasjonssjef, fikk han spørsmål om eSim, han svarte at deres kunder ikke burde bli forundret om julenissen har noe “eSim-godt» i sekken sin. Han hinter altså kraftig mot at eSim vil komme rundt juletider. Jeg tror at Telenor lanserer eSim noen uker før jul slik at det blir mange Apple Watcher med Telenor eSim-abbonementer under treet denne julen. 

Telia har også åpnet en interesseliste, som deres kunder kan skrive seg opp på. Telia vil neppe se seg slått av Telenor når det gjelder å være først til eSim-mølla. Telia kommer nok også til å lansere sine eSim-abbonementer en stund før jul. 

Apple har sagt at EKG-funksjonen vil komme til flere og flere land ettersom teknologien blir god nok. Det er altså bare å vente på EKG-måler i Apple Watch for norske kunder.  

Mer aktuelt for nordmenn 

Hvis de endringene jeg snakket om over forekommer, så går Apple Watch 4 fra å være en god Apple Watch, helt bundet til sin eiers iPhone, til å være et mye mer selvstendig produkt. Dette er svært gledelige nyheter for Ris Skoles elever.

About Christian August Aulie Bjerkhoel

View all posts by Christian August Aulie Bjerkhoel →

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.