Kler alle Ris-elever seg likt?

I det siste syntes jeg det har blitt litt mye av det samme på Ris. Alle jentene går med de samme rosa Juicy-buksene, støvler fra Hunter og Malene Birgir vesker. Mens guttene går rundt med superdry hettegenser, varsity caps og Nike air sko. Hvorfor er det ingen som er originale og kan kle seg annerledes? Jeg gikk litt rundt på skolen og så meg rundt. Det jeg gjorde var å se på jentene og guttene i min egen klasse, og telle hvor mange som hadde det bestemte klesplagget.

1: Uggs har vært populære i mange år blant jenter på Oslo vest, skoene er et Australsk merke og passer best som vinter-sko. De er ganske annerledes fra andre sko, men i den siste tiden har det kommet en del kopier. I klassen har vi omtrent 16 jenter og 13 gutter, rundt 13 jenter og 1 gutt eier et par uggs.

2: Hunter støvler er et britisk merke som produserer gummistøvler som egentlig ikke er særlig forskjellig fra vanlige støvler, den eneste forskjellen er det synlige røde og hvite merket foran. Rundt 10 av 15 Jenter i klassen min har et par med disse støvlene, men ingen gutter.

Processed with VSCO with a6 preset

3: Juicy bukser er ekstremt populære på Ris skole, de selges av det Amerikanske merket juicy coutore og er laget kun for jenter. Buksene er ganske annerledes enn andre bukser og behagelige å gå med. Alle jentene i klassen eier et par med disse buksene.

4: superdry hettegensere er også veldig populære, men mest hos gutter. Super dry er et Amerikansk kles merke kjent for hettegensere med japansk design. 11 gutter og 6 jenter i min klasse eier minst en super dry hettegenser.

5: slengbukser selges av mange forskjellige merker, og er bukser som er sydd ut på bunnen. De var mest populære på 70-tallet men har i mange år vært populære blant jentene på Ris. Alle jentene i min klasse har et par slengbukser.

Processed with VSCO with a6 preset

6: Parkas er en populær vinterjakke som ofte har ekte pels rundt kragen. Den brukes mest av jenter. De mest brukte merkene er Canada-goose, pjs og svea. Rundt halvparten av jentene eier en slik jakke.

7: Varsity caps er et populær norsk capsmerke, og er spesielt mye brukt av elever på skoler i oslo-vest område. Rundt 5 av jentene og 4 av guttene i klassen min eier en varsity caps.

Etter å ha sett hvor mange som bruker like klær på Ris er det lett å konkludere med at elevene er veldig uoriginale, få tørr å kle seg annerledes eller skille seg ut. Selvfølgelig er det enkelte klær som er populære på alle skoler som de fleste elevene vil ha, men her på Ris er jo absolutt alt likt. I tillegg er mange av klærne ganske dyre og det kan være med på å skape et merkepress. Personlig synes jeg det er mye bedre med ungdom som ikke vil være som alle andre, og jeg håper at folk tørr å vise hvem de er og kle seg slik det egentlig vil fremover.

Av: Ylva Groven-Henriksen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.