8.Klasses favoritt-julesanger!

Ludvig Skarstein Lind, Noah Kristiansen Sundsli, Henrik Wendelborg Einung

Det er jul om ca. 2 uker. Det mange forbinder med jula, er julesanger. Hva er egentlig barns og ungdommers favoritt? Vi har gått rundt på Ris skole i Oslo for å intervjue barn og unge for å høre hva som er deres favoritter. Dette er favorittene til ungdommene på Ris og litt om hvorfor de liker de sangene best. 

Anders fra 8E sier at han liker Rudolf er rød på nesen fordi den handler om Rudolf og sangen er veldig fengende Jeg kommer i julestemning av sangen nevner han også… på andre plass har han bjelle klang og på tredje plass har han: Håper nissen har råd. 


Jens Ellingsen fra 8B sier at han liker 3 plassen til Anders; Håper nissen har råd. Han liker den fordi den er fengende sier han. På andre plass her han bjelle klang og tredjeplass har han: All I want for Christmas. 

Pauline 8E; -Santa tell Me fordi den er fin og jeg kommer i julestemning av den. Andreplassen går til juletragedien fordi den er drit lættis sier hun. Tredjeplassen går til Jingle Bell rock fordi den er kjempemorsom. 

Thea 8C har Jingle Bell Rock på førsteplass fordi den er fengende og får meg i julestemning. Andreplassen går til Home for Christmas fordi den har en fin tekst og jeg liker den veldig. Last Christmas får tredjeplassen fordi den er fengende og fin. 

Kaspar 8A har Hey ho på førsteplass. – fordi den er dårlig og irriterende. Andreplass: Home for Christmas fordi det er en bra sang som passer for julen fordi det er en julesang og den er positiv og fengende. Og Rudolf er rød på nesen kommer på tredjeplass fordi den er artig og moro. 

Camilla 8A har “På låven sitter nissen med sin julegrøt” fordi hun kommer i julestemning med en gang og fordi den rimer bra. Rudolf er rød på nesen på andreplass fordi den er morsom, julete og en gammel klassikker. Rocking around the Christmas tree fordi den er julete og den får henne i godt humør. 

Harald 8A har “Home for Christmas” på førsteplass fordi han syntes den er bra og fordi han mener at han har laget den. Juletragedien fordi den er gøyal og bra laget. På tredjeplass har han håper nissen har råd fordi den er bra og sangen er bedre. 

De fleste ungdommer på Ris skole har relativt nye julesanger, som også kommer fra artister eller grupper som også ikke har så mye erfaring med julesanger. Hadde svarene vært annerledes hvis vi hadde spurt eldre mennesker? Har alder noe å si? 

bilde: https://libreshot.com/christmas-tree-decorations-2/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.