Dette er årets mest populære spill på Ris

Det er ingen tvil om at dataspill er veldig populært, spesielt blant unge gutter. Massevis av folk tjener penger ved å spille dataspill og deretter publisere dette på nettet. Men hvor mye spiller elever på Ris? Og hva spiller de? 

De elevene som ble intervjuet spiller Roblox, Minecraft og Fortnite. Roblox er mest populært med 12 av 21 som svarte at de spiller dette spillet hver dag. Men hva er egentlig Roblox? Roblox er et gratis spill som finnes på Ios, Android, Xbox One, Microsoft Windows og macOS. Det ble utgitt i 2006 og har etablert seg som den største online-gaming plattformen ifølge Roblox sin nettside. Roblox består av to programmer. Roblox studio, der man kan lage sin egen verden med funksjoner som andre også kan bli med å spille. Og Roblox Player der man bare spiller på verdene til de andre eller sin egen. 

 -Det er et veldig morsomt og spennende spill, man kan gjøre så mye rart. Man kan til og med spille Roblox Call of duty, sier en av elevene 

Timene flyr… 

Det er enkelt å skjønne at man kan bruke mange timer av dagen sin på å spille dette spillet. 17 av 21 av de som ble intervjuet svarte at de spiller over 5 timer hver dag.  

– Når man spiller Roblox eller andre morsomme spill flyr tiden av gårde. Man legger ikke merke til at man har spilt i 6 timer før man ser på klokka, uttaler en elev. 

Problemer ved å spille mye 

Selv om det kan være kjempemorsomt å spille kan det også føre til problemer hvis man spiller for mye. 14 sa at når de spiller så mye som de gjør, er det vanskelig å bare logge av og legge seg eller og gjøre andre ting som å gå tur med hunden eller gjøre lekser. Men de 7 andre mente selv at de ikke har fått problemer ved å spille mye. De sier at når det er tid for å legge seg så greier de enkelt å logge av og gå til køys. De sier også at det er enkelt å gå vekk fra spillet hvis de har noe å gjøre. 

Noen av problemene som skjer hvis man spiller for mye er at man kan bli overvektig, man kan få dårligere syn, få dårligere helse, det kan føre til at du har mindre fokus på skole og det kan ødelegge vennskap ved at du ikke tilbringer nok tid med venner, men bare foran skjermen.  

Etter å ha sett hvor mye 10. klassinger spiller kan alle være enige om at vi i 10.klasse spiller ekstremt mye. Kanskje så mye at det kan skade helsen din til og med. De fleste av elevene har hatt problemer med søvn på grunn av spilling og dette er jo ganske urovekkende. De mest populære spillene for tiden er soleklart Roblox, Minecraft og Fortnite. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.