Er Apple’s iPad pro verdt det?

Apple sin nyeste iPad pro, med det nye designet med en lett, stor skjerm og med kraftige komponenter, er noe som frister mange. Men den er som alle andre Apple produkter, utrolig dyr. Vurderer du å kjøpe den? 

Av Christian og Anders 

Apple lanserte i høst sine nye “bezel-løse” ipad pro-modeller, den ene er 11 tommer og den andre er 12.9 tommer, ipadene ble lansert med en ny Apple Pencil, en blyant som lar deg tegne med stor presisjon på ipad-skjermene. Den nye Apple-Pencil’en lades nå ikke ved å stikke den inn i ladeporten til ipaden, noe som så helt absurd ut, men ved trådløs ladning som sitter på toppen av iPaden. De nye Ipadene har også fått FaceID, et komplisert ansiktsgjenkjenningssystem, som har blitt brukt i iPhone , Xr, Xs og Xs MAX, med stor suksess. IPad pro har derfor ingen hjemknapp lengre. De eneste fysiske knappene du finner på den, er volumknappene og på/av knappen. 

Utrolig høye priser

Det største problemet med disse iPadene er prisen. Den minste koster 8890kr for den laveste kapasiteten, 64GB. Dette er svært dyrt for et nettbrett med så lav kapasitet. Hvis du skal gå for det beste av det beste, så koster 12.9tommers versjonen av iPad Pro, med WIFI og mobilt nett, med 1 TB lagring, hele 19 890kr. De fleste vil da også ha en Apple Pencil som koster 1329kr, totalprisen blir da 21 219kr. Noe som er en pris man kan betale for de beste av de beste laptop-ene i bransjen, eller en utrolig kraftig desktop pc med skjermer og mye utstyr. Det beste alternativet for deg er kanskje egentlig ikke Apples iPad. 

iPad pro 2018 med tastatur og Apple pencil

IPadens største konkurrent ligger i Microsofts Surface, Microsoft sin lille Surface og, kommer ut i Norge 22. November, i direkte konkurranse med Apples nye iPad til julegavehandelen. Den nye Microsoft Surface og har mange fristende nye funksjoner som appellerer til kunder over hele verden. 

Kvalitet er også en annen faktor. IPad pro er en veldig stor, men samtidig lett iPad. Dette er fordi baksiden og kantene er laget av aluminium. Dette er et materiale som er mye mykere og lettere å forme, enn for eksempel stål. IPaden har et hull på midten av den ene siden til mikrofon, og har på andre siden en plate for å koble til Apple pencil og lade den. Disse hullene gjør at ipaden kan utrolig lett bøyes og brekkes over midten. Dette ble oppdaget i YouTube videoen til “JerryRigEverything”: https://youtu.be/hUBsxCcJeUc  Dette betyr at denne iPaden ikke burde ligge på sofaen hvor noen kan sette seg på den, da blir den mest sannsynlig bøyd.  

Som sagt er en av iPadens største konkurrenter, Microsoft sin Surface. Men det er også flere Windows maskiner i samme kategori, altså 2-in-1 laptops. Det som er felles for alle disse pc’ene er at de har en fullstendig versjon av Windows 10, men kan også brukes som et nettbrett, ved at man kan ta av tastaturet og bruke touchskjerm funksjonen. Disse er da mer ettertraktede for de som vil ha en maskin med like mye kraft som iPad pro, men vil ha fordelene, som flere funksjoner av å bruke Windows framfor iOS. Mange kraftige programmer kan kun kjøres i Windows 10 eller MacOS. Mange av laptoper, både vanlige, og 2-in-1, har ikke alltid det beste designet, noe som Apple er gode på, men du får derimot ofte en god del mer kraft for pengene. 

Hvis du vil ha det beste av det beste, uavhengig av pris, så er nok Apples nye iPad pro-serie noe for det, hvis du vil ha litt mer valuta for pengene dine, så er det mange gode alternativer, for eksempel Microsoft sin Surface som er nevnt tidligere. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.