Apple Airpods – den trådløse trenden

 Den 7. September 2016 kom Apple ut med Airpods. Airpodsene kostet ca. 1800 kroner eller 160 dollar. Siden Airpods kom ut har det vært blandede meninger om dem. Noen mener det er rart at de bare stikker ut av øret uten noen ledning som holder dem på plass. Andre mener de er revolusjonære og at det er helt utrolig å ikke være avhengig av en ledning. Men noe som er sikkert er at de har vokst enormt med popularitet i det siste. Burde du henge deg på trenden? I denne teksten skal jeg presentere Airpods og hvorfor det er så dyrt. 

Airpods er en versjon av Apples tidligere Earpods. Forskjellene er store, selv om det ser ut som ledningen bare har blitt klippet av. Airpodsene inkluderer en oppladbar ladeboks, to trådløse øretelefoner og en ladekabel som støtter Apple-produkter. Ladeboksen er laget av plastikk, og det er selve øretelefonene også. På innsiden av boksen er det et lys som indikerer at airpodsene lader. Boksen har en magnetisk bunn, slik at airpodsene ikke faller ut selv om boksen blir snudd på hodet. Øretelefonene er robuste og ment for å vare. 

for å finne ut hvorfor disse trådløse øretelefonene er så spesielle må vi se på innmaten. Inne i Arpodsene finner vi Apples nyeste 1W chip. Denne chipen gir øretelefonene en stabil og enkel tilkobling til alle dine Apple-enheter. Airpodsene har også infrarøde sensorer som merker når hver øretelefon er i hvert øre. Sist men ikke minst har Airpodsene sensorer som registrerer touch og som kan pause musikk, aktivere Siri eller bytte sang.  

Det er vel vært å nevne at det er en andre generasjon av Airpodsene på vei og som kan sees på Apple’s neste arrangement i Mars. Disse vil komme med oppgraderinger som; trådløs ladning, oppgradering på avstand fra 80 til 320 meter og en nyere Bluetooth chip som støtter Bluetooth 5.0 i motsetning til første generasjon som bare støtter 4,2. Det kan også hende andre generasjon av Airpods kommer i flere farger. Det vil også komme enda en generasjon i 2020 som vi vet svært lite om til nå. 

Men så tenker du sikkert om du burde vente på neste generasjon, eller slå til på den eksisterende versjonen. Og det er det egentlig ikke noe svar på. Hvis du tenker den nye generasjonen ikke kommer med noe ekstra du har bruk for, er det lurt å slå til nå. Hvis du er interessert i noen av de oppgraderte ferdighetene til den nyere generasjonen. Vent! Det går mye på egen preferanse og det er ganske mye penger å bruke på et par med øretelefoner. Derfor er det lurt å tenke seg grundig igjennom før du slår til.

Bilde: https://www.apple.com/no/airpods/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.