Aquaman

Filmanmeldelse av Martine Engbakk og Henriette Dietrichson 

Den 25. Desember var det norgespremiere på den nye filmen aquamann. Jason Moma  gjør en helt fantastisk jobb som hovedpersonen aquamann, men så må vi ikke glemme at dette ikke er den første superhelt filmen han spiller i. For ikke å snakke om regigjøren James Wan som har gjort denne filmen helt eventyrlig.  Dette er en film som virkelig kan få deg til å hoppe i setet når du blir med gutten Arthur Curry på sin lange reise. Arthur er halvt menneske og halvt havmann, og får kallenavnet aquamann. Bli med under vann på en eventyrlig reise der vi får se Arthur slåss for å redde verdenen fra undergang og ikke minst, ta tittelen som tilhører han som konge over Atlantis.. 

Filmen er veldig intens, det er ikke et sekund vi ikke har over 100 i puls. Alle kampene var veldig dramatiske og realistiske. Det så ut som de faktisk ble ordentlig skadet! Det var mye å følge med på, du kjedet deg ikke et sekund! 

På en annen side blir kampene litt like. Det er de samme slagene og ofte de samme triksene også. Likevel er disse kampene spektakulære! 

 Det var en del tilbakeblikk på Aquamans barndom. Dette var en veldig fin del av filmen, på den måten fikk man mer inntrykk av oppveksten hans og man ble litt bedre kjent med Arthur som liten.  Det er først da han ble eldre og slossingen begynte for alvor at vi fikk se at han var nesten udødelig. Dette er en film hvor man med en gang skjønner at helten vil overleve. 

De fleste scenene foregikk under vann med så mange forskjellige skapninger at man nesten glemte at filmen ikke bare er animert. Her har de virkelig gjort en god jobb. Når man sitter der og ser på filmen blir man på en måte dratt inn i havriket, Atlantis. Det var det som gjorde filmen så spennende! Noen ganger måtte vi stoppe oss selv fra å skrike når de plutselig ble omringet av skumle monstre eller en plutselig eksplosjon. Det var ikke et sekund man kunne slappe helt av.  

Det er jo ikke alt som er like realistisk som lava under vann for eksempel, men så er det jo Atlantis så det passer egentlig inn til resten av hav verdenen. 

Dette er en film for deg som liker action, fantasi og kanskje litt romantikk også. Vi syntes dette er en veldig fin film, selv om den har noen negative sider. Vi gir denne filmen en sterk femmer på terningen, nesten like sterk som Aquaman han selv. Vi vil anbefale deg å se denne filmen på det sterkeste. 

foto: http://bastion.no/wp-content/uploads/2013/09/terningkast-5.jpeg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.