Hvordan tjener egentlig influencere penger?

Hvis du ser på hvilke vanlige jobber i verden som er best betalt finner du blant annet lege, advokat og eiendomsmegler.  Men noe du også vil finne, er influencer. Mange er sikkert allerede kjent med ordet. En influencer er en som har en slags «påvirkning» på andre. Influencere er som oftest kvinner, som får oppmerksomhet av jenter som idoliserer dem eller menn som syntes de ser flotte ut. En av mange kjennetegn ved influencerne er at de ofte har flere millioner følgere på sosiale medier som Instagram og Youtube. Men det store spørsmålet er hvordan tjener de penger ved å legge ut videoer og bilder av seg selv?

I følge en nettavis kalt Forbes kan youtubere tjene opptil 3 millioner kroner på en video hvis de har over 7 millioner abonnenter, og en instagrammer med 100000 følgere kan tjene opptil 50000 kroner av et samarbeid med en merkevare. Den best betalte måten å tjene penger på ved hjelp av sosiale medier er nemlig sponsor avtaler og samarbeid med merkevarer. Bedrifter eller organisasjoner som ønsker å få solgt sin vare pleier ofte å gjøre dette ved hjelp av influencere som markedsfører produktet deres. På denne måten tjener influencerne penger, mens bedriftene får solgt sine produkter. En annen måte de kan tjene penger på er reklame på youtubevideoer. Hvis du ser på en youtubevideo er det ofte reklame før videoen avspilles og flere reklamer gjennom videoen, dette er for at han eller hun som har publisert den skal kunne tjene penger. Annonsørene betaler nemlig penger til youtuberen for å få vise sin reklame i videoen.

 En av grunnene til at det er så mye annonser på sosiale medier i det siste er at i løpet av de siste årene har mobilen byttet ut tv og pc på mange områder, for eksempel kan du streame filmer eller tv programmer på mobilen. Dette gjør at selskaper som ønsker å reklamere for sin vare ikke ønsker å gjøre det på disse platformene lenger. I stedet forsøker de å gjøre det der de kan nå ut til flest folk, nemlig sosiale medier. Influencere tjener ikke bare penger på dette, men reiser til utlandet. Ofte vil bedriftene sponse en reise hvor influencerne må reklamere for produktet mens de er på reisen. Influencerne er også bra markedsføring fordi mange unge ser opp til dem og ønsker å etterligne. Dette fører til at et hvert produkt disse jentene bruker blir etterspurt av fansene deres.

 Hvis man skal si det på en annen måte tjener disse jentene tusenvis av kroner på å dra på ferie og ta noen bilder. Og oss vanlige mennesker er med på å gi dem disse mulighetene fordi vi følger dem og idoliserer dem.  Desto flere som ser opptil en influencer desto mer er bedrifter villige til å betale han eller hun. De tjener også mye ved hjelp av reklame på videoene de legger ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.