Vi svarer på 8. og 9. trinn sine spørsmål om juleballet!

Bilderesultat for prom
Etter at årets 10.klassinger hadde hatt sitt juleball, kom det mange spørsmål fra elevene på 8. og 9. trinn om hvordan ballene deres kom til å bli.
Her svarer vi på de mest stilte spørsmålene.  https://www.self.com/story/superheroes-prom-picture

 

1. Hvor kan vi kjøpe ballkjoler? Bilderesultat for mybella

Årets 10. klassinger har kjøpt ballkjoler på mange forskjellige butikker. De butikkene som har gått mest igjen blant elevene er:

  1. Mybella på Lambertseter
  2. Diin på Majorstuen 
  3. House of tailors ved Opera tunnelen 

Mange har også leid eller kjøpt brukte kjoler som de har funnet på blant annet facebook sider, eller Tise.

2. Hvordan bestemmes det hvem som skal danse sammen? Må guttene be ut jentene?

Nei det blir trukket tilfeldig av ball komiteen, man vil komme med noen som er ca. like høy men det betyr ikke at de to laveste eller de to høyeste nødvendigvis kommer sammen.  For årets 10. Klassinger ble nesten alle parene valgt innenfor klassene.

Om du har kjæreste i din egen klasse, eller en av de andre klassene, fikser ball komiteen det slik at dere kommer sammen.

3. Hvem sitter man med?

Man sitter med tilfeldige folk fra trinnet, det er vanlig å havne i nærheten av minst en man kjenner. Alle får en bordkavaler og man sitter blandet gutter og jenter.

4. Må man bruke ballkjole og dress?

De aller aller fleste velger å bruke tradisjonelle ballkjoller og dresser. Dette er ikke noe du må, men nesten alle velger å kle seg slik. man må ihvertfall pynte seg.

5. Hvilke danser skal man danse?

De obligatoriske dansene er tango, vals, polonese og rock. Etter det er det noen timer med musikk og fri dans hvor du kan danse hvordan du vil.

6. Hvor er ballet?

Bilderesultat for sporten holmenkollen

Ris har som tradisjon å ha juleballet på sporten på Frognerseteren.  

 

 

7. Hva slags kåringer er det?  Hvordan vinner man? 

Kåringene varierer fra år til år ut ifra hva ballkomiteen velger ut, men det er alltid ballets konge og dronning og i de siste årene har det også vært årets par og årets bromance.

8. Hvor mye koster det for å være med på ballet?

Det koster 650,- kr pr. elev for å kunne  bli med på ballet.   

9. Må man være med på ballet? 

Nei, det er ikke obligatorisk og det er noe man velger helt selv, men det anbefales på det sterkeste for alle å bli med. Dette er kjempe koselig!

10. Hvor lenge varer ballet? Bilderesultat for fireworks

Eleven skal møte opp ca. 5 og ta felles buss fra Vinderen til sporten. Ballet avsluttes med fyrverkeri ca. klokken 12, men du kan dra når du vil etter at maten og dansene er avsluttet.

11. Hva skjer på ballet?

Du spiser en middag og får servert dessert og man danser dansene. Etter dette er det kåringer og så kan man gjøre hva man vil. De fleste velger å danse sammen med hele trinnet.

12. Blir kjolene lett ødelagt på ballet?

Ja, på 2018 ballet var det en god del kjoler som ble ødelagt. Det er mange mennesker inne på sporten og det er vanskelig å unngå å tråkke på andres kjoler. Et tips til fremtidig 10. Klassinger er å passe på at kjolen ikke er alt for lang slik at du spiller at den blir skitten og blir tråkket på.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.