Hvorfor handler nordmenn veldig mye i Sverige?


Når nordmenn skal handle mye er det mange som drar til Sverige, tidligere var det motsatt at svenskene kom til Norge for å handle. Men hvorfor er det egentlig sånn?

Nordmenn reiser til Sverige for å handle ulike varer for billigere pris. Grunnen til at prisene er lavere i Sverige er at der tjener man mindre enn i Norge. Prisen for noe man kjøper i Sverige blir anpasset lønnen til de som jobber i Sverige. I Norge tjener man mye mer enn i Sverige. Det gjør at de som jobber i Norge får mer for pengene i Sverige. Det er det som gjør at alt vi handler i Sverige blir billigere enn det vi kjøper i Norge, så når nordmenn da kommer over grensen tilbake til Norge pleier bilen å være stappfull med mat og spesielt godteri. I Sverige har man også mindre moms og avgifter på godteri enn i Norge.

I følge «dinside.no»  har Brus en prisforskjell på over 200 prosent (på brusbokser), Godteri har en prisforskjell på 145 prosent på vanlig posegodteri og 77 prosent på sjokoladeplater. Egg og melkeprodukter går for halv pris og enda billigere. Det er ekstra mye å spare på laktosefrie produkter, der er prisforskjellen på 120 prosent. På kjøttpålegg og andre kjøttvarer er prisforskjellen på 110 til 210 prosent, og sist men ikke minst Ost, der er det 30–43 prosent i prisforskjell!

 Vår konklusjon er at det virkelig lønner seg å kjøpe for eksempel godteri i Sverige hvis man har muligheten. 

Kilder:

https://www.dinside.no/okonomi/handle-i-sverige-na-dette-bor-du-vite/69654522

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.