Norges 10 best betalte jobber og hvor man jobber

Foto: http://pxhere.com/no/photo/1447083

Du går på ungdomsskolen og lurer på hvor du skal bli? Du vil kanskje jobbe med noe som du kan tjene godt på eller noe du liker. I denne artikkelen skal jeg fortelle deg om Norges 10 best betalte jobber og hva en vanlig arbeidsdag kan gå ut på.

 1. Leder for olje- Gassutvinning tjener i gjennomsnitt 94 000 kr i måneden. I denne jobben må man ønske å sitte på et kontor i Norge eller i utlandet, eller jobbe på en oljeinstallasjon med oljevirksomhet i f.eks Nordsjøen.
 2. Handels- Skipsmeglere tjener i gjennomsnitt 96 000 kr i måneden. Man er ansatt i et skipsmeglerfirma eller som en selvstendig næringdrivende.
 3. Finansmeglere tjener gjennomsnitt 93 000 kr i måneden. Da må man like å jobbe med tall.
 4. Toppledere i offentlig administrasjon tjener i gjennomsnitt 92 410 kr.
 5. Ledere av forsikring og finansvirksomhet tjener i gjennomsnitt 88 300 kr i måneden. her må du også like å arbeide med tall. 
 6. Flygere tjener i gjennomsnitt 85 420 kr i måneden. Da jobbere man i et flyselskap som driver rutetrafikk og charterflyginger både utenriks og innenriks.
 7. Geologer og geofysiker tjener i gjennomsnitt 80 920 kr i måneden. 
  De fleste geofysikere jobber i petroleumsindustrien. Andre geofysikere  jobbet tett med forskningsinstitusjoner som forsker, eller arbeider som værvarsler eller yrker som går under mot miljø- og klimaendringer.
 8. Legespesialister tjener i gjennomsnitt 80 820 kr i måneden. legespesialister har mange forskjellige arbeidsplasser, sånn som ved klinikker, sykehus, legekontorer, humanitære organisasjoner som er organisasjoner som har mål og hjelpe mennesker som lider eller i Forsvaret og innen medisinsk forskning.
 9. Dommere tjener i gjennomsnitt 93 080 kr i måneden. Arbeidsplassen til dommere er i tingretten, lagmannsrett og i høyesterett. I Norge har vi 66 tingretter og 6 lagmannsretter. Høyesterett er en domstol for hele landet.
 10. Ledere for forskningsprosjektleder tjener i gjennomsnitt 77 180 kr i måneden. Har man denne jobben arbeider en på kontorer eller et universitet.

Kilder

https://utdanning.no/yrker/beskrivelse/dommer#yrke

https://karrierestart.no/lonn-og-frynsegoder/2049-her-er-gjennomsnittslonnen-i-300-yrker

Bildekilder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.