Nye 612?

Rugbrød tar over Ris Skole 

På Ris skole, 9. trinn, klasse 9G, går guttene Joachim, Sid, Lars og Didrik. De bestemte seg for å lage et band, som de kaller Rugbrød – og deres første sang, er lastet opp på YouTube og Soundcloud, og heter Puller Opp. Vi har intervjuet dem om prosessen, bandet og hvor denne ideen kom fra.  

Vi hentet guttene ut fra valgfagene teknologi i praksis, og forsking i praksis. Guttene ler litt av at vi har lyst til å intervjue dem. Didrik er syk, og borte fra skolen. Joachim tar opp mobilen og ringer Didrik, så han får være med i intervjuet.  

Vi spør dem: “Hvor fikk dere ideen fra?”  De er usikre, men så roper Didrik fra mobilen at det er 612. Han sier at det er pengene og livsstilen som inspirerer dem. 

“Det groveste som finnes” 

Vi spør dem om hvordan kom de opp med navnet Rugbrød. “Jo ikke sant, rugbrød er det det groveste som finnes.” forteller Sid oss. Flere ganger i sangen sier guttene “grovt”. Joachim sier at de brukte lang tid på å finne navnet, men de viste at navnet måtte være noe “grovt”. “Vi begynte å tenke på brød, også knekkebrød, men det ble ikke noe av. Det var vel jeg som tilslutt foreslo navnet Rugbrød.” Sid bryter inn: “Det var jeg som sa rugbrød!” 

Prosessen var lang og målene er høye 

“Hvor lang tid brukte dere på hele prosessen?” Guttene forteller at de møttes i 8-tiden på en lørdag. De satt oppe hele natten og gjorde sangen ferdig. “Vi brukte nok til sammen 12 timer” 

De begynte med å finne en gratis beat på Youtube, og de begynte å skrive hvert sitt vers.” Vi hjalp hverandre litt med versene, og ordene mellom versene la vi bare inn.” 

Vi lurer på hva målet deres er, hva de vil oppnå med sangen sin. Lars forteller: “Målet er å etablere oss i rap-gamet» Didrik fra telefonen sier at de skal overta rap Norge. “Vi skal overta land” Guttene ler. “Målet er å bli signa, det sier vi jo på slutten, men vi vil først og fremst bare ha det gøy” 

“Hva synes dere om at folk hører på sangen?”. Det synes guttene er kjempegøy. “Vi hadde egentlig ikke trodd at noen skulle høre på den i det hele tatt, hvert fall ikke utenfor klassen” ler Joachim.  

Vi spør guttene om de kommer til å lage mer musikk. “MERE” sier guttene i kor. “Selvfølgelig kommer det mer, som skal treffe Puller Opp standeren, men vi kan ikke si når, det er hemmelig.” avslutter Joachim.  

Laget av Maren & Nicoline

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.