Ute i kulda!!

Foto: https://pxhere.com/en/photo/805477

Vi gikk rundt og intervjuet 8 og 9 klasse om hvordan det var/ er å måtte være ute i lunsjen. Det var mange sterke meninger rundt dette, og hvordan den kollektive straffen ikke hjelper.

8. klasse hadde ødelagt døren til auditoriet, forsøplet og bråkt i gangene. Elevene på trinnet fortalte at det å være ute ødela for læringen, folk ble syke og gikk glipp av viktige skoletimer.

Når de var ferdig med straffen mente de at straffen ikke hjalp, og de er tilbake med forsøpling i gangene. De kom med forslag om at istedenfor at elevene måte få kollektiv straff, at de kunne finne ut hvem som hadde gjort det sånn at det ikke skal gå utover så mange som faktisk prøver å hjelpe. I tillegg snakket de om at det kunne være flere inspektører i gangene og at det har vært flere ganger hvor lærere hadde gått rett forbi uten å si noe når det lå masse søppel på bakken.

9. klasse fikk denne straffen nylig, og  ble utestengt grunnet forsøpling i gangene, og hærverk på dører. Straffen varer fram til vinterferien, og ingen av 9.klassene er særlig fornøyd med den 1 1/2 ukers lange straffen. De synes den kollektive straffen ikke hjelper og at straffen er negativ.

Samtidig ser vi hvor lærerne kommer fra. 8/9.  klasse er 13-15 år og man burde klare å holde orden. Hvis alle passer på seg selv kunne gangene vært rene og fine.  Det beste er om alle kan samarbeide for å skape et godt miljø og rene ganger.

About Iben Johanne Anderssen Dalan

View all posts by Iben Johanne Anderssen Dalan →

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.