Krafttak mot kreft

Denne uken har innsats for andre elevene på niende trinn gått med bøsser rundt i lokalområdet. De har samlet inn penger til Kreftforeningen og innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft. Til nå så har folk fra hele landet klart å samle inn 15,5 millioner kroner!

Hva er krafttak mot kreft?

Innsamlingsaksjonenstartet i 2006 og har holdt på i 13 år. Siden første gangen har de klart å samle inn 300 millioner kroner. Rundt 25 000 bøssebærere går rundt og samler inn penger i mars hvert år. I 2006 ble det samlet inn 4,5 millioner kroner, mens tallet i dag nærmer seg nesten 50 millioner kroner under aksjonen. Tidligere har det vært samlet inn penger til forskjellige temaer som senskader, forskning på personlig tilpasset kreftbehandling og uhelbredelig kreft.

Årets tema

Årets tema ervkreftformer som få overlever. De sier «Det er fremdeles flere kreftformersom svært få overlever. Vi ønsker med årets Krafttak mot kreft å endre denne alvorlige situasjonen». I dag er det 7 av 10 som overlever kreft, men det er fortsatt flere kreftformer som få overlever. To av ti overlever lungekreft og under én av ti overlever bukspyttkjertelkreft. Pengene skal gå til kreftforskning  og at de som blir rammet skal få gode tilbud og oppfølging. De vil at flere skal overleve og at det skal bli gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende

Støtte

Hvis du vil støtte forskningen har vi på Ris skole en egen innsamlingsaksjon i forbindelse med Krafttak mot Kreft, her kan du enkelt bidra! . Du kan også vippse penger til 2277, eller sende kodeordet «GAVE» til 2277 hvor du da gir 200kr til forskningen eller gi penger til kontonummeret 1503.07.66056.

Andre måter du kan hjelpe tilpå er å starte en aksjonskomité og organisere bøssebærere og innsamlinger,starte en digital innsamling eller følge Kreftforeningen på Facebook og Instagram og spre informasjon om innsamlingsaksjonen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.