Vi har møtt to av finalistene i MGPjr 2019

Vi har intervjuet to jenter som skal være med i årets Mgpjr . Finalen er 25 mai, og vi har snakket med jentene Anna og Emma om hva de tenker om finalen, og generelt rundt deltakelsen deres i musikkonkurransen.  

«Hvorfor ville dere melde dere på mgpjr?» Jentene ser på hverandre. «Vi har jo liksom alltid ønsket å være med på det» begynner Emma. «Det er en stor greie for alle barn» Legger Anna til. «Vi har sett på hvert år, og hørt på alle sangene, da har man jo ønsket å være med selv» sier Emma igjen. 

 Synger om miljøet 

Vi spør dem hva sangen deres heter. «Kloden er syk» sier Anna. Vi spør videre hva den handler om. Anna forteller oss at sangen deres setter fokus på miljøet, og handler om at vi må ta oss sammen. «Vi kan ikke bare si at vi skal gjøre noe, vi må faktisk gjøre det også.» legger Emma til. Anna og Emma har hentet mye inspirasjon til sangen via nyheter, skolen, og også det at de selv har vært litt ekstra beviste når det kommer til miljøkrisen. «Det hender ofte at vi plukker søppel på vei hjem fra skolen og sånn» sier Emma til oss. Jentene sier at de bryr seg veldig om miljøet, og kloden vi lever på. 

Foto: Maren Matheson Jenssen

Vi stiller et spørsmål til: «Når startet dere med prosessen, og hvordan klarte dere skrive sangen?» Anna sier at de startet allerede med å skrive sangen etter fjorårets mgpjr. «Anna satt hjemme, og hadde kommet hjem fra skolen. Også skulle hun egentlig gjøre lekser» begynner Emma. «Jeg var mørkredd og redd for å være alene hjemme – så jeg turte ikke gå ned på kjøkkenet for å gjøre lekser. Så jeg satt bare med pc-en oppe og begynte å skrive det første verset» forteller Anna. Anna spurte deretter om Emma vil være med å gjøre det med henne. «Vi skrev noe videre sammen, og jeg skrev noen vers» sier Emma. «Vi sendte masse meldinger til hverandre, sånn: Kanskje vi kan bruke dette, dette kan vi endre på og så videre» sier Anna, og kaster et blikk på venninnen.  

Auditiondagen 

«Når kom dere videre til audition?» spør vi dem.  Emma forteller at de først fikk beskjed om at hvis de ikke hadde hørt noe innen 1. desember, så var de ikke videre. Det viste seg at det hadde vært så mange påmeldte at de ikke hadde fått rukket å høre igjennom alt. «Beskjeden om at vi var videre kom litt senere, da ble vi veldig glade» smiler Emma. 

Vi spør dem hvordan det var på audition og hva de gjorde der. «Først var vi på et venterom, der møtte vi noen andre som hadde kommet videre – det var veldig hyggelig.» sier Anna. De forteller videre at det kom en dame og viste dem inn til salen hvor juryen satt. Jentene sang sangen, og dommerne fortalte dem at det var fint. «Vi gjorde andre aktiviteter der og, som å tegne oss selv, og ta masse bilder.» 

“Beskjeden kom på lille julaften” 

«Hva med beskjeden om at dere skulle være med? Når fikk dere den?» «Beskjeden kom på lille julaften» sier Anna spent. Jentene satt akkurat i samme sofa da vi intervjuet dem.  «Anna kom for å levere en bukse hun hadde lånt, og så ville pappa vise oss en Youtube video, plutselig så vi fjorårets vinnere på skjermen, 4everU, som fortalte oss at vi hadde kommet videre og skulle være med.» forteller Emma oss. Anna sier etterpå at hun virkelig ikke skjønte noe som helst. «Det første jeg sa var «Er det til oss?» sier hun. «Så begynte Emma plutselig å hoppe i sofaen» forsetter hun. Anna ler litt. 

«Vi ble litt stumme, vi ble litt sånn «Åj» 

 Kastet opp 

Vi hadde fått med oss at Anna og Emma hadde vært på leirskole med MGPjr gjengen. «Det var veldig hyggelig» starter Anna. På leirskolen lærte de felleslåten, de spilte inn musikkvideoer, de ble også veldig godt kjent med de andre finalistene. “Vi gjorde veldig mye forskjellig, vi spiste veldig mye god mat” sier Emma. “Første natten så kastet jeg opp – det hadde blitt litt mye.” forteller Anna.  

Finalen – fortsatt litt uvirkelig 

Vi spurte også venninnene hva de tenker om finalen. Anna sier at hun ikke tenker så mye på det, og at hun ikke gruer seg noe særlig. “Jeg kommer nok til å grue meg i det jeg skal på scenen, og da kommer jeg også til å glede meg masse, men nå tenker jeg ikke særlig mye på det” sier Emma. “Det føles jo fortsatt litt uvirkelig ut” legger Anna til.  

Uken før finalen skal de øve masse, og alt skal settes på plass. “Vi sjekker inn på hotell på onsdagen den uka” forteller Anna. “Kommer dere til å bli slitne?” “Ja, det tror vi” sier de i kor. “Jeg tenker nok ikke over før etterpå at jeg er sliten, når vi øver tenker jeg nok bare at det er gøy” sier Emma til oss. 

Klassene kommer for å se på 

Begge klassene til jentene kommer for å se på, det tenker de er kjempegøy, selv om de er litt nervøse. “Jeg håper ikke jeg gjør noe flaut på scenen, da er det nok lit flaut å komme tilbake på skolen igjen.” sier Emma.  

“De fleste av venner og familie synes det er veldig gøy at vi skal være med, noen er veldig sånn: “Er du faktisk med?!” det synes vi er veldig gøy” Forteller Anna. I Emma sin vennekrets skjedde ca. det samme. “De ble veldig glade” 

Bor langt unna hverandre 

Jentene øvde mye før audition, men møtes ikke så mye for å øve lenger. De bor et stykke unna hverandre, men venninnene holder mye kontakt via meldinger. “Hvis ikke foreldrene våre hadde vært så gode venner, tror jeg ikke vi hadde holdt kontakten så godt” 

Anna og Emma avslutter intervjuet med å fortelle om at de nettopp har spilt inn et «postkort» som skal vises før sangen synges i Telenor Arena. «En slags introvideo om oss og sangen vår» forteller de. Den gleder de seg til at venner og familie skal se.  

Laget av Nicoline & Maren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.