8 tips for hvordan å ta bedre bilder

Fototips

1.Ikke ta bilder I direkte sollys, ta det heller når det er overskyet, skyer gir naturlig skygge, og bedre lys å ta bilder i.

2. Ta bilder under «golden hour», det er enten tidlig på dagen eller sent på dagen, når solen ikke er på toppen av himmelen.

3. Det er ikke alltid best at motivet står midt i bildet, det kan være en bedre komposisjon at det står til venstre eller høyere. Når man gjør dette kalles det å bruke «Det gyldne snitt». Dette er en funksjon mange kan bruke på mange telefoner.

4. Motsatt av «Det gyldne snitt» er å tenke symmetri. i naturen man finne symmetri med at naturen reflekteres i vannet, men i byen kan det være enklere å finne symmetriske motiver. 

5. Det kan hende et bildet ikke ser best ut i farger, men i svart/hvit. Det finnes apper man kan bruke for å endre fargebilder til svart/hvit.

Øv deg på andre måter å ta bilder på

6. Tenk på hvilken vinkel du tar ett bildet, tenk utenfor boksen og tenk på nye måter å ta et bildet på. Prøv å utfordre deg selv! 

7. Ta bildet gjennom noe, et blad, en blomst, alt mulig. Kanskje noe som er utydelig i utkanten av bildet som “rammer” det du egentlig har tenkt til å ta et bilde av inn. 

Bruk vann, speil, mobil, eller annet til å reflektere motiver

8. Prøv å fortelle en historie med bildet, det man ikke trenger tar man ikke med. Mange profesjonelle fotografer sier at mange folk som tar bilder går for langt unna, tenk alltid at du kan gå litt nærmere.

Men det aller viktigste er at man skal ha det gøy!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.