Er du hjemme i påskeferien?

Skal du være hjemme i påskeferien? Det trenger ikke å være en kjedelig ferie av den grunn. Her har du noen forslag til morsomme og spennende aktiviteter å gjøre hvis du synes det er litt vanskelig å komme på! 

1) Alpint 

Å kjøre alpint er jo gøy for både store og små. I Oslo kan det være fint å kjøre i Tryvann. Der kan du også leie utstyr om du ikke har det selv. Du kan leie en alpintpakke for barn for 1200 kr, eller ski for voksne for samme prisen. Det er også mulig å låne helt gratis andre steder. 

2) Påskeverksted 

Det kan jo alltid være hyggeleig med påskeverksted. Finn frem litt maling og begynn med å male egg. Lim gjerne på glitter eller fjær for ekstra pynt. Du kan også tegne kyllinger eller påskeharen. 

3) Påskeegg jakt 

Dra til matbutikken og kjøp en pose smågodt. Putt godteri i noen pappegg og gjem dem rundt i huset. Etterpå kan du lage gåter eller ett skattekort og få noen i familien til å finne egget. Dette kan du også be en av foreldrene dine gjøre så kan du dra på skattejakt selv.  

4) Bade 

Det er alltid deilig å ta seg ett bad. Du kan dra til ett badeland eller bade ute i det iskalde vannet! Det er mange badeland å velge mellom. Noen av dem er blant annet Risenga svømmehall, Røa bad og Frognerbadet 

5) Les en god bok 

Ta deg en tur til bibiloteket, finn deg en bok eller to og sett deg ned, slapp av og lev deg inn i boka. Det er mange bibiloteker i Oslo. En av de største er Deichmanske som du kan finne mange steder i Oslo, det er bare å søke på nettet så finner du den nærmest deg. 

6) Bake 

Nesten alle liker kake, muffins, eller noe annet bakverk. Finn frem en god oppskrift og begynn å bake! Server det du har laget til hele familien eller spis det selv. Godt og enkelt! 

7) Dra ut 

Det kommer jo litt an på hvordan været er. Er det fint vær og snøen har smeltet kan du ta deg en tur på stranda eller gå tur i skogen. Hvis det fortsatt er nok snø kan du ta årets siste aketur eller kanskje dra på skøyter. Her er også en tur i skogen kjempefint.  

8) Trampolinepark 

Trenger du å få ut litt energi? Da kan det hende trampolineparkene er nor for deg. De to største er kanskje rush eller Altitude. Her kan du hoppe rundt, lande i skumputer og lignende. 

9) Brettspill 

Lag en familiekveld, eller inviter noen venner over på brettspill. Det finnes mange varianter av brettspill, så alle kan finne noe for dem. Pop litt popcorn og sett i gang!! 

10) Rydde 

Det kan kanskje virke litt kjedelig, men det trengs ofte. Rydd i klesskapet ditt, lag ett nytt system hvor du kan organisere ting, rydd rommet ditt eller hjelp til å rydde i en bod eller lignende ting. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.