HVA ER REDDIT.COM

Hvis du er mye på nettet har du sannsynligvis også hørt om “Reddit”.  Reddit er ifølgenettsiden nettavisen “Alexa» (ja Amazon sin Alexa) er den femte mestpopulære nettstedet i USA og den 18. I hele verden. Men hva er egentlig Reddit? Reddit er hovedsakelig en stor samling av forum (et sted med diskusjon på internett) der man kan dele nyheter og innhold eller kommentere andres innlegg.

Reddit er delt inn i over en million små og storegrupper/forum bedre kjent som «subreddits». Disse dekker alle et spesielt tema. Navnet på en subreddits begynner alltid med r/, som er en del Internettadressene Reddit bruker. For eksempel r/nba, er en subreddits hvor folk snakker om National Basketball Association, mens r/boardgames en subreddits for folk å diskutere brettspill. Det finnes subreddits om nesten alt man kan forestille seg.

Alle med en Reddit-konto kan lage en subreddit (men du må ha nok karma, du får det når folk voter tingene dine opp.), for et hvilket som helst tema (så lenge det forblir innenfor Reddit`s reglement). Subreddits styres av blant annet «moderatorer»,frivillige som kan redigere utseendet til en subreddits, “diktere” som bestemmer hvilke typer innhold som er tillatt på subredditen, og til og med fjerne innlegg eller innhold eller forby brukere fra subreddits. Reddit som helhet styres av forskjellige administratorer, ansatte hos Reddit som har storekrefter på tvers av nettstedet, inkludert muligheten til å fjerne moderatorer av deres privilegier og til og med forby hele subreddits fra nettstedet.

Reddit er for meste parten av intetnettdøren tillat interessant som skjer i verden. Å sjekke Reddit.com er som å lese en avisbortsett fra at det er interaktiv, personalisert, deltagende, absorberende og bra. På Reddit legger folk ut bilder, artikler og videoer hvor andre personer stemmer på de opp eller ned. Det er en enkel ide som gjør Reddit til en liste med de beste tingene som folk leser eller ser på nå for tiden. Navnet Reddit er satt sammen av “Read og it” som i “I already read it on Reddit”, men viss du er mye på Reddit og folk vil vise deg noe vil du nok si at «I have read it on Reddit.» Det er selvsagt steder på reddit som du ikke burde gå på.

Viste du at 100.000 er med på Norge subredditen (r/Norge) som er 2% av Norges befolkning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.