Hvordan tjene egne penger?

Som ung vil man gjerne tjene litt ekstra penger til å kjøpe det lille ekstra. Det er ikke alltid man får alt man vil ha, da er det jo fint å ha egne penger. Med egne penger har man mer frihet og er ikke like avhending av mamma og pappa. Det å skaffe egne penger er en veldig fin øvelse til voksenlivet når man ikke lenger bor hjemme. Her er noen tips til hva du kan gjøre for å tjene penger.  

Når man er under 18 år og vil ha jobb er det noen lover man må følge. Les mer om disse lovene her: https://www.ung.no/arbeid/38_Aldersgrenser_-_jobb.html 

VG-bud 

VG-bud er for deg mellom 13 og 16 år. Som et VG-bud henter du en bunke med aviser på et avtalt sted. Du kan bare selge i helgene. Hvilke helger velger du helt selv. Så går du rund på ruten du har fått utdelt og selger aviser fra dør til dør. Når du har gått hele runden din registrerer du hvor mange aviser du har fått solgt og betaler deg selv 11kr per avis. Fikk du ikke solgt alle avisene sender du et utklipp til vg-bud. 

For mer informasjon eller påmelding: https://www.vg-bud.no/Bli-VG-Bud/ 

Barnevakt og hundelufter 

Har du noen naboer, familie eller venner med små barn eller hund? Spør dem da vel. Ta deg en runde i nabolaget og spør om noen trenger hjelp med å passe barna eller gå tur med hunden. Du kan henge opp lapper i ditt nærområde og etterlyse noen som trenger hjelp. Skriv gjerne litt om deg selv. Avtal pris og tid med vedkommende.  

Rydding i hyller og pakking av varer 

Matbutikker, klesbutikker, kafeer, kiosker, hagesentre og liknende er steder det finnes jobbmuligheter 

Gå innom butikkene og spør om det er noe de trenger hjelp til. Mange steder trengs det hjelp til små ting som tørking av bord, rydde i hyllene i en butikk, sortere posten og annet forefallende arbeid. Det er viktig å være åpen for mulighetene i nærmiljøet, søk gjerne flere jobber. Det kan ta litt tid å få napp hos en arbeidsgiver, men ikke vær redd for å spørre 

Renhold og vasking 

Kanskje din lokale barnehage trenger hjelp til å vaske gulvet på ettermiddagene, eller en bedrift ikke så langt unna vil ha hjelp til å vaske kontorene sine. Kanskje til og med naboen vil betale deg for å gjøre den ukentlige hus rengjøringen. Mange tjener penger på en liten vaskejobb. Se etter muligheter der du bor. 

Avtal hjemme 

Det finnes alltids småjobber du kan gjøre hjemme som mamma eller pappa trenger hjelp med. Kanskje ta ut av oppvaskmaskinen, vaske badet eller passe småsøsken. Lag en liste hjemme med pris på de forskjellige tingene du kan gjøre. Da kan du velge selv hva du vil gjøre.  

Finn.no småjobber  

Let og vær aktiv på http://finn.no/småjobber Du finner mange forskjellige jobber som kan være aktuelle. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.