Kjæledyret for deg!

Her har du noen forslag til dyr som kan være helt perfekte for deg, enten om du har allergi eller ser etter noe helt utenom det vanlige! 

For deg som er aktiv: 

Er du veldig glad i å trene eller være aktiv? Da kan det hende at en hund er noe for deg! Det er noen hunderaser som er mer aktive enn andre. En Yorkshire Terrien er livlig og nysgjerrig. Den har ett veldig høyt aktivitetsnivå og er glad i å løpe. En perfekt treningspartner! Engelsk setter er også en fin hunderase. Den har ett stort behov for å gå mye på tur og har en helt utrolig hukommelse. Den er også en veldig fin familiehund. 

For deg som vil ha en å kose med: 

Her er det mange alternativer å velge mellom. Det er katt, hund, marsvin, fugl, listen er lang. En huskatt er lett å ta vare på. Den trenger bare å sove, spise, litt frisk luft og masse kjærlighet. Om du heller vil ha en hund burde du tenke på at det er noen hunderaser som er mer kjærlige enn andre. Men det er jo med god grunn at hundene blir kalt menneskets beste venn!  

For deg som vil ha noe utenom det vanlige:  

Den 15. august 2017 ble reptil loven endret i Norge. Det vil si at det ble lovlig å ha mange typer reptiler som kjæledyr. Hvis du vil ha noe nesten ingen andre har kanskje en skilpadde, en slange eller en øgle er perfekt! Det er 19 reptiler som du helt fint kan ha som kjæledyr!  

Om du føler at reptiler ikke er noe for deg kan du også ha dyr som for eksempel en mus, rotte eller til og med ett pinnedyr! 

For deg som er allergisk: 

Det er kipt å være allergisk mot dyr, men det betyr ikke at du ikke kan ha noen dyr! Om du ønsker deg en hund er det flere hunderaser som ikke røyter. Maltesere er små hunder som er både glade og kjempesøte! Det er også mulig å få en katt. Sibirsk katt, Ragdoll og Rex er raser som går bedre med allergikere. Likevel er verken hund eller katt helt allergifrie. Om du ikke tåler noen av disse dyrene med pels kan du jo få deg en fisk eller en skilpadde. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.