Lei av matpakken din? Her er 7 gode tips!

Synes du at matpakken din er kjedelig? Kjøper du heller mat i kantinen eller butikken? Her har du noen tips til matpakker som er gode, sunne og enkle å lage! 

Grønnsaksspyd. Ett godt tips er å lage grønnsaks spyd eller bruke rester fra middagen. Kutt opp litt agurk, ost, paprika, druer, akkurat det du har lyst til og plasser det på et lite grillspyd. Ta gjerne noen kjøttboller eller pølsebiter også. Her er det opp til deg og hva du foretrekker! 

Grove blåbær muffins. Kvelden før kan du lage grove blåbærmuffins. Disse er veldig gode og ikke minst sunne. Lag mange på en gang så har du matpakke for flere dager! Her er en link til en veldig god oppskrift av Tine. 

Pastasalat: Lag en frisk og god pastasalat. Kok litt pasta, tilsett det du ønsker av grønnsaker, her er det også veldig godt med litt kylling i, og du er ferdig!  

Wrap: Du trenger en wrap/lefse, så fyller du den med kjøttdeig, kylling, bacon det er opp til deg! Det er veldig godt med revet ost, agurk, tomat, salat og avocado også! 

Pizzasnurrer: Nesten alle liker pizza og da liker man vel pizzasnurrer også. Disse er perfekte å ha i matpakken og er kjempegode! Det er mange oppskrifter å velge mellom men hvis du trenger noen tips er meny og matprat sine veldig fine! 

Avocado toast: Ta med deg brød, avokado, kniv og salt og pepper. Dette er en lunsj som smaker best om du lager den rett før du spiser den. Ta avocadoen på brødet og strø litt saalt og pepper over det. Kjempenkelt, veldig godt og avocado er kjempesunt!  

Pitabrød: Her er det bare å fylle ett pitabrød med det du ønsker og du er ferdig! Du kan også ta pålegg i dem, det blir litt som brød. 

Oppbevaring av maten: 

Noen ganger er det vanskelig å velge hvordan man kan oppbevare maten sin. Det kommer jo an på hva slags temperatur maten har og hvor mye penger du kan bruke på det.  

Hvis du skal ha med deg varmmat foreslår jeg en mat-termos. Det er en termos bare at den er litt større og lavere. Du kan ha alt fra suppe til pizza og det holder seg varmt. Skal du ha varm drikke er det jo best med en vanlig termos. Hvis du ikke vil kjøpe noe nytt anbefaler jeg å putte det i en tett matboks eller pakke det inn i aluminiumsfolie. 

Vil du holde maten kald er det flere matbokser med kjøleelementer i. Kjøleelementene kan legges i fryseren så de fryser. Du putter de tilbake i matboksen og maten din vil holde seg kald i mange timer! Her er det jo også mulig å bruke en mat-termos om du heller ønsker det. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.