Oscars 2019

BESTE FILM

Filmen som fikk prisen «Beste film» heter Green Book og er en amerikansk biografisk dramafilm fra 2018. Den er regissert av Peter Farrelly. Green book handler omen hvit mann som får jobb som sjåfør for en svart jazzpianist på turne. Turneren gjennom Sørstatene i USA på 1960-tallet. Sjåføren Tony Vallelonga spilles av skuespilleren Viggo Mortensen, og Mahershala Ali spiller pianisten Don Shirley.

Foto: Instagram brukeren amin_sharifian

BESTE KVINNELIGE BIROLLE

Skuespiller Regina King fikk prisen for «Beste kvinnelige birolle» i filmen If Beale Street Could Talk. Regina ble født 15 Januar 1971 og er en amerikansk skuespillerinne og tv direktør. I filmen spiller hun rollen Sharon River

 

Foto: Instagrambrukeren Iamreginaking

BESTE ANIMASJONSFILM

Filmen Spider-Man Into the Spider-verse fikk prisen beste animasjonsfilm. Og terningkast 5 i mange anmeldelser. Hovedpersonen Miles Morales på 14 år oppdager at han har blitt bitt av en radioaktiv edderkopp og der med utviklet like evner som New Yorks super kjente helt Spider-Man. (Peter Parker). Han blir derfor innblandet i kampen mot skurken Kingpin som har lyst til å åpne en portal til andre dimensjoner, ved hjelp av store innretningsrunder bydelen Brooklyn. Filmen er regissert av Bob Perschietti, Peter Ramsey, Rodney Rothman og resten av deres hærsakere av animatører i Soney PicturesAnimation.

 

Foto: Instagram brukeren Blitzgodgaming_b.g.g

BESTE FREMMEDSPRÅKLIGE FILM

Filmen som stakk av med tittelen «Beste fremmed språklige film» heter Roma og er en meksikansk dramafilm fra 2018. den er laget av Alfonso Cuaron. Som har skrevet, regissert, filmet, produsert og samt redigert filmen. Filmen har fått udelt terningkast seks i artikler skrevet i for eksempel vg.

Roma er en meksikansk dramafilm fra 2018 laget av Alfonso Cuarón. Cuarón har skrevet, regissert, filmet, produsert og samredigert filmen, som er løst basert på oppveksten hans. I filmen vil du møte hushjelpen Cleo, som blir behandlet som en «tjener» av familien hun jobber for. Adela som holder familien sveiset sammen. Sofia som blir sett på som den sympatiske, men også usympatiske fruen i huset. Du vil også møte på hennes doktor og ektemann Antonio.

BESTE DOKUMENTARFILM

Filmen Free Solo er en dokumentar basert på Alex Honnhold sitt liv, I filmen blir Alex sin oppvekst og karriere kildret med noen innsikter om hvorfor han er blitt er og hvordan han tar sine valg. Hans «indre sirkel» består av hans kjæreste Sanni McCandless, Tonny Caldwell, filmskaperen Jimmy Chin og moren. Som alle har støttet han og hans besluttninger.

Foto: Instagram brukeren Everything.olivia.colman

BESTE KVINNELIGE HOVEDROLLE

Den beste kvinnelige hovedrolle fikk Olivia Colman somspillte Queen Anne i filmen The Favorite. Sarah Caroline Olivia Colman er fødtden 30 Januar 1974 i England. Hun er en engelsk skuespiller som har vunnetmange forskjellige priser. Som rollen Sophie Chapman i serien Peep Show fikkhun hennes «breakthrough»

Mine brukte kilder er:

https://www.dagbladet.no/kultur/denne-bor-du-virkelig-se-fole-grate-le-og-fa-med-deg/70537546
https://www.norsk-klatring.no/impulser/ute/fjell/anmeldelse-av-free-solo
https://en.wikipedia.org/wiki/Regina_King

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.