Turen som bringer frem minner.

Berlin

I løpet av april og mai skal niende klassene på Ris skole enten til Polen, Berlin og Røros. 

Vi intervjuet noen i tiende trinn om hva de synes om turen.  De fortalte at niende trinn som skal på tur nå burde glede seg fordi det er et minne for livet. De fortalte at de fikk mange nye inntrykk og at de fikk åpnet øynene for realiteten. I tillegg lærte de mye de ikke visste. Når de dro til Berlin så de hvor ille det var og kunne ikke tenke seg hvor ille det var i Polen som hadde konsentrasjonsleir. Noe annet som ble sagt var at klassen kom nærmere hverandre og at det sosiale var veldig hyggelig.

Vi intervjuet også niende klasse om tankene rundt polen turen.  Det var mye glede over at de også skulle få lov til å dra på tur til utlandet/ litt ut av Oslo. Noe ikke er så begeistret er å dra til Auschwitz. Det er noe å se realiteten og det grusomme som har skjedd før vår tid. Mange gledet seg til å se hvordan de andre i klassen ville være utenfor skole tiden og det å komme nærmere og se andre sider ved hverandre som man ikke har sett før

About Iben Johanne Anderssen Dalan

View all posts by Iben Johanne Anderssen Dalan →

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.