Får elever nok søvn?

Klokka er 9 og det er første time. Jeg klarer ikke å følge med om hva læreren snakker om noe om kåseri vet egentlig ikke. Det er så vondt i hodet mitt. Hodet mitt føles som en stor stein som veier et tonn, jeg må holde hodet mitt oppe. Øynene mine lukker og åpner seg. Jeg klarer ikke å holde dem åpne. Sånn føler elever seg når de er trøtte.  

Av Amna

Det er mange elever som er slitne eller kommer sent til timen fordi de ikke har fått nok søvn. Elevene for ikke nok søvn fordi det er for mye ting rundt dem som tv og telefon. Man kan ikke stoppe å være på telefonen når man har åpnet den.  

 I følge Dagbladet “For lite og for mye søvn gir økt risiko for hjertesykdommer.” Vi må ha mer enn fem timer søvn. Det er anbefalt minst åtte timer søvn for ungdommer. Mange får nok ikke i nærheten av så mye. 

“Det er viktige å få fast rutine om natta” sier Anja, lærer i naturfag. Har elevene på Ris skole bra rutine om natta? Det er vanskelige å svare på det er noen som sover kl: 01:00 som er veldig sent og er ikke anbefalt. Det er noen som sover tidligere som kl: 11:00. Det er et bra tidspunkt og legge seg om natta.  

De fleste av elevene legger seg sent fordi de er på Snapchat eller Netflix og youtube. Man klarer ikke å sove hvis man for en snap melding så blir man fristet av den og må sjekke den. Når du tar og slår på telefonen for å sjekke den meldingen så begynner du å sjekke andre ting. Tiden går så fort at det er allerede et om natta. Det er nå klokka ett om natta, du legger deg og sover. I moren kommer hodet mitt til å føles som en stein.     

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.