Hvilken måned er det mest vanlige å ha bursdag?

Lurer du på om du er en av få eller en av mange til å ha bursdag i akkurat din måned? Her har vi funnet ut når mange av 8.klasse elevene på Ris skole har bursdag sammenlignet med når andre barn på 10 år har bursdag i hele landet har bursdag! 

Som vi kan se på diagrammene er det flest født i juni på Ris skole. I Norge er det April for alle barn, men august for de på ti år.  

Statistikk fra 2015 viser at det er født flest barn den 1. april! Og det er ingen aprilsnarr. Selv om det riktig nok er 1. juli som er den med flest født ifølge nyere statistikk med nye fødselstall. Dette skyldes at innvandrere som har kommet til Norge uten identifikasjonspapirer får tildelt datoen 1. juni som bursdag uten at det er deres egentlige bursdag. Ikke overaskende er det født færrest barn 29. Februar, skuddårsdagen, men uten om det er den minst populære fødselsmåneden desember. Den 25. og 26. Desember er de to dagene der færrest barn blir født.  

Men hvorfor blir det født så mange barn på sommeren og ikke om høsten og vinteren? Det kan være flere grunner til dette, men en av dem kan for eksempel være barnehageplass. I 2006 kom det en ny lov som gjorde at kun de som er født før 1. september har rett til barnehageplass det påfølgende barnehageåret. Foreldre vil jo at barnet sitt skal få barnehageplass så derfor får de barn før 1. september. Men det er jo også helt tilfeldig. Det er veldig vanskelig å planlegge når man skal få barn. 

Laget av Henriette og Martine.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.