Fitnessbloggere – hva med hjernebloggere?

Mange bloggere blogger om det at de trener mye, og inspirerer barn og unge til å gjøre det samme. Det er så klart greit at man vil trene, men det er ikke bra for deg hvis du føler at du må ta en løpetur etter å ha spist litt godteri. Hvorfor være så opptatt av å trene kroppen når du heller kan trene kroppens viktigste organ, hjernen? 

Inspirasjon: Jenteloven – feministisk førstehjelp, av Ulrikke Falch og Sofie Frøysaa 

Boken Jenteloven tar opp mange viktige temaer, som sexisme, likestilling mellom kjønn, depresjon, psykisk helse og lignende. Der nevner de også det å trene hjernen sin. Det er veldig viktig! Hjernen er faktisk kroppens viktigste organ og er viktig å ta vare på. Ved å trene hjernen kan du lettere takle forskjellige hendelser og vite hvor viktig det er å sortere tankene sine og snakke om det som skjer.  

Øvelser man kan gjøre for å trene hjernen er: 

(Disse øvelsene er ikke testet, men det er noe som funker for meg. Derfor fungerer de nok ikke for alle, men de er verdt å prøve!) 

  1. Skriv ned alt det du synes er dumt på et ark. Alt blir mye lettere hvis du får det ut. Så kan du rangere hendelsene fra 1 til 10 på hvor dumme de er. Har de lite å si for deg, kan du nok glemme det eller i hvert fall ikke tenke mye på det. Gjerne også si det til noen, det er viktig å snakke om slikt. Av og til er det lettere å skrive noe ned enn å si det! 
  1. Skriv ned eller si alt det positive som har skjedd den dagen og ranger det fra 1 til 10 på hvor bra det er. Det er viktig å sette pris på alt det positive i hverdagen! Man kan også tegne hendelsene for å ha litt fin tid med seg selv. 
  1. Ta deg tid til å kose deg litt. Ikke ha dårlig samvittighet for å se på tv eller pc, det kan være bra. Men da må man variere aktivitetene man driver med, ikke bare gjøre det samme hele tiden. 
  1. Lesing! Lesing er bra for hjernen og kan oppmuntre hjernen til fantasi og kreativitet. Lesing er også bra for ordforrådet og man lærer hvordan det er smart å sette sammen setninger. (To bra ting som skjer av å gjøre kun en ting!) 

Håper disse øvelsene får deg til å sette pris på det gode i hverdagen og snakke om det hvis det skjer noe dumt! 

Vil du lese mer? Sjekk ut dette! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.