Musikk gjennom tidene!

Har du lurt på hvordan musikk smaken pleide å være i forhold til det vi er vant til i dag? Hvordan hørte man egentlig på musikk før i tiden og har stilen endret seg på hundre år? Her har vi funnet de mest populære sangene og sjangrene helt fra 1900 til i dag! 

1900 

Selv om det er godt over 100 år siden hadde de musikk, bare litt annerledes … De måtte høre det på plater og derfor kan man ikke akkurat se hvor mange ganger de er streamet. Likevel virker det som at de mest populære sangene var American PatrolMa tiger Lily og A bird in a guilded cage. Hvis du vil høre sangen/sangene er det bare å trykke på navnet! På 1900-tallet var det veldig populært med jazz og blues. 

1910 

Vi tror at den mest populære sangen i 1910 var “let me call you sweetheart” av peerless quartet. Den ble laget i 1911.  På 1910-tallet var jazz og blues fortsatt en stor ting. “Let me call you sweetheart” er faktisk i sjangeren blues. 

1920 

Fats Waller – Ain’t Misbehavin’ som ble gitt ut i 1929 var den mest poulære sangen på 1920-tallet. Sangen vant Grammy Hall of fame i 1994 etter at han re-innspilte sangen med vokal til en film kalt “stormy weather” De mest populære sjangerene for tiden var Swing og Stride jazz. 

1930 

På 1930-tallet virker det som de to mest populære sangene var “in the mood” og “over the rainbow”. På 30-tallet var det begynte det å bli populært med både Big Band og Country selv om Jazz og Blues fortsatt var på topp. 

1940 

På 1940-tallet er det veldig usikkert hvilken sang som var den mest populære. Her er det mange forskjellige meninger. Likevel virker det som at “white christmas” av Bing Crosby var veldig populær. Dette er en sang som mange fortsatt hører på rundt juletider. Musikksmaken har ikke endret sge så veldig mye fra 30-tallet, men nå har det begynt å komme en del swing også. 

1950 

Det var på 1950-tallet at rock´n roll ble stort. En av de største artistene var Elvis Presley også kalt “The king of rock´n roll”. Den mest populære sangen var derfor så klart en av Elvis sine sanger, den heter “Don´t be cruel”. 

1960 

Tiden har endret seg, hvis du skulle høre på musikk på 60-tallet var det flere muligheter enn å høre på en hakket plate. Du kunne enten gå å se det live, Du kunne høre dem på radioen, noen ganger på TV. Det kom også kasetter du kunne spille inn stemmer på. Den mest populære sangen var “Sweet Caroline” av Neil Diamond. Sjangeren er softrock og pop.  

1970-tallet 

Funk, jazz og sjel var populært på 70-tallet. Euro-disco var en ny sjanger som ble mer populært i europa. Den mest populære sangen var en pop sang av Debby Boone: You light up my life. Sangen var på 1, plass på Record world magasins top 100 singles chart  i hele 13 uker! 

1980-tallet 

På 80-tallet kunne man begynne å høre musikken på CDer. Dette gjorde musikken mye enklere å høre på ettersom du kunne ta den med deg rundt og bare putte den i en CD-spiller. Disco falt i populeritet mens annen type disco som Euro-disco og post-disco ble mer populært. Mens disco faller holder rock musikk seg på topp. Det var mange populære sanger. en av de mest populære var “I wanna dance with somebody (who loves me)” av Whitney Houston. Sjangeren på denne sangen er Dance-pop, R&B og post-disco. Det var på 1980-tallet sangen “Take on me” av det norse bandet A-ha ble kjent. Den lå på første plass på den norske, skotske og storbritanske toplisten. 

1990 

På 1990-tallet kan man begynne å kjenne igjen den musikken vi hører på i dag. 1990-tallet var mye pop og rock. Vi har de kjente artistene og bandene som Madonna, Backstreet boys, Spice girls osv.. Her var den mest populære sangen “smells like teenspirit”! 

2000-tallet 

På 2000-tallet var sangere som er populære nå også populære på 2000-tallet. Artister som Beyonce, Taylor Swift og rapperen Eminem hadde hit låter også på 2000-tallet. Sangen som var mest populær da var sangen “Cupid Shuffle” av Cupid. Sagen var fengede og var veldig populær å danse til. Sangen har en egen dans som heter The Cupid shuffle (Trykk her for å lære den). Sjangeren er Dans og hip hop. Hip hop var en populær sjanger på 2000-tallet, men R & B var mer populært. 

2010-tallet 

Musikk året 2010 til 2019 har vært et fantastisk musikkår med mange bra sanger! Det er veldig mange forskjellige sangere, både nye og gamle. Likevel så er det jo alltid noen som er litt mer populære enn andre. Sjangeren går for det meste i pop musikk og rap. Sangere som Rihanna, Katy Perry, Calvin Harris, Ed Sheeran, Ariana Grande, Bruno Mars, Onerepublic og mange mange flere. Men det er nesten helt umulig å ta en sang for å representere hele året så her er tre sanger som går igjen på topplistene tidlig 2010-tallet: “Tik Tok” av Ke$ha “We found love” av Rihanna ft. Calvin Harris og “Party rock Athem” av LMFAO.  

Av Henriette og Martine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.