Skal Instagram fjerne likes?

I det siste har det florert rykter på sosiale medier om Instagram, mange snakker nemlig om at “likes” funksjonen skal bli fjernet fra plattformen. Selv lurer jeg veldig på dette, og med tanke på at mange her på Ris er aktive brukere av appen tenkte jeg å finne ut om dette bare er falske rykter eller noe som faktisk stemmer. Og i så fall, hva syntes folk om ideen? Burde man egentlig fjerne antall likes? 

18 April tvitret en jente med navn Jane om Instagram sin potensielle nye oppdatering, som hun da av ukjent grunn har fått tilgang til. Etter at den nye oppdateringen lekket gikk Instagram selv ut og forklarte at de vurderte å fjerne visning av antall likes. Dette vil si at den som har postet bilde kan se hvem som har liket bildet sitt, men ingen andre. Appen begrunnet dette med at de ønsker å minske presset, Instagram har nemlig fått mye kritikk for å skape et usunt fokus på likes blant brukerne, spesielt unge. De forklarte også at de ønsker at brukerne skal fokusere mer på innholdet de legger ut og kvaliteten, ikke hvor mange likes de får. De vil at Instagram ikke skal være en app hvor man sammenligner seg selv med andre, men heller fokuserer på seg selv. Mange blir kanskje glade for å høre om dette, mens andre ikke, men Instagram forklarte også at dette bare er noe de tester ut. De ønsker å se å mange forskjellige måter på å minske presset, og fjerning av likes er bare en av mange muligheter.  

Etter at Instagram forklarte om den potensielle oppdateringen har det vært mye diskusjon, noen er helt enige og syntes det er en fantastisk ide som vil hjelpe til med å minske press, andre mener likes er en viktig faktor i appen. Etter å ha snakket med mange vennene mine kan det virke som om at mange er åpne for å teste ut ideen, men er usikre på om det er noe de vil like over lengre tid. Det gjenstår bare å se hva Instagram bestemmer seg for å gjøre. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.